Timp de preparare:
1 h si 30 (complexitate medie)
Ingrediente:
Blatul: 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt, 1 sau 2 plicuri vanilie.
Pt umplut si ornat tortul: Mai avem nevoie de un compot de ananas rondele, de o budinca de ciocolata sau cacao(pt imbracat caciula, pt nasturi si coada de matura) si bineinteles de frisca. Eu am folosit Hu-la-la cam 750 ml.
Alte fructe pe care doriti sa le folositi; (eu am folosit ananas, mandarine, visine congelate si banane, pe care le-am asezat pe blat.
Mod de preparare:
Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri, adaugam praful de copt, mai batem un minut, apoi se pune zaharul in ploaie+zaharul vanilat si batem pana la topirea acestuia. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina putin cate putin. Se toarna compozitia in tava mare de la aragaz unsa si tapetata din timp. Se coace ca orice blat normal, in tava mare de aragaz(dimensiuni: 40 cmx28 cm). Dupa racire, decupam cu 3 forme rotunde de diferite marimi (baza, partea din mijloc si capul omului de zapada), apoi tot din acelasi blat care a ramas dupa decuparea celor 3 forme, decupam caciula si fularul si coada de matura. Se aseaza formele pe o planseta, (eu am imbracat-o in staniol) se insiropeaza cu sirop de ananas din compot, ananasul se taie bucatele impreuna cu alte fructe pe care doriti sa le folositi; (eu am folosit ananas, mandarine, visine congelate si banane, pe care le-am asezat pe blat) apoi am imbracat totul in frisca). Caciula si fularul le-am dat prin budinca de cacao. Nasturii si ochii sunt din visine, nasul din coaja de mandarina, iar la capatul cozii de matura am pus cateva felii de mandarine ca nu am avut alta inspiratie. Celor care vor sa incerce, le doresc reusita deplina.
Sfat: pt caciula puteti folosi ciocolata neagra topita, iar pt nasturi bombonele rotunde de ciocolata.
Daca nu vreti sa va complicati cu decupatul blaturilor, puteti coace de la inceput 3 blaturi diferite ca forma.