duminică, ianuarie 24, 2010

Minirulouri cu capsuni, rapide








Uneori in criza de timp, mai folosesc acest tip de minirulouri cu capsuni, congelate, cumparate de la magazin de tip ,,Profi,, care nu necesita decat coacere si sunt destul de gustoase.
Timp de preparare: 50 minute.
Ingrediente:1 tavita de minirulouri congelate cu capsuni, de la Profi, 1 pliculet zahar vanilat dr oetker, 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se lasa rulourile cam 15-20 minute sa se decongeleze, se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc apoi in cuptorul preincalzit la 190 grade cam 20-25 minute. Se scot din cuptor, se pudreaza cu zahar vanilat amestecat cu zahar pudra, se aseaza pe farfurie. Este un desert foarte rapid, bun, se poate servi si langa cafea.
joi, ianuarie 21, 2010

Supa cu ,,amestec de vara,, si ciuperci






30 minute
Ingrediente: 1 punga ,,amestec de vara,, congelat din supermarket(conopida, mazare, fasole verde, morcovi), 1 ceapa, 5 ciuperci mari champignon, ardei gras congelat, sare, ienibahar, 50 ml ulei, 2,5 litri apa, patrunjel si leustean verde.
Mod de preparare: Punem la fiert intro oala 2,5 litri apa. Cand fierbe, adaugam continutul unei pungi cu ,,amestec de vara,, lasam sa fiarba. Intre timp, separat, intro tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile curatate, spalate, taiate bucatele, ceapa taiata marunt si o cescuta pt cafea cu ardei gras taiat cubulete(eu am avut in congelator, provizii de iarna), calim totul cam 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugam in oala cu amestecul si lasam sa fiarba 10-15 minute. Potrivim de sare, adaugam putin ienibahar(nu e obligatoriu), stingem focul si adaugam verdeata tocata marunt. Este o supica gustoasa, rapida si de post.
luni, ianuarie 11, 2010

Prajitura din cozonac, readaptata

Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: Pt ca se tot vorbeste de criza, normal ca nimic nu se risipeste, totul se valorifica. Pt aceasta prajitura, am folosit cozonac cu nuca de casa, care a ramas si caruia i-am dat o noua utilizare alaturi de alte ingrediente pe care le-am avut la indemana prin camara si frigider. Pt ca la inceput mi-am propus sa fac o savarina, dar pt ca nu am gasit prin casa frisca, desi eu stiam ca mai am, am trasformat rapid reteta. Avem nevoie de: cozonac(bucata mea a fost taiata in 4 parti), 250 ml sirop, 1 plic crema de cacao la rece, 1 vanilie, 150 ml lapte rece, fulgi de ciocolata pt ornat. Pt sirop: 2 linguri zahar, 2 bomboane menta, 2 bomboane vanilie, apa.
Mod de preparare: Am taiat bucata de cozonac dupa a mea dorinta, dar nu mult mai mare decat o prajitura obisniuta, am insiropat bine bucatile cu un sirop astfel preparat: am topit 1 lingura de zahar, am caramelizat usor, am stins cu 1 cana de apa(cam 250 ml), am adaugat 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt arome si am fiert incet pana la topirea acestora. Am last siropul sa se racesca. Intre timp am preparat crema: intrun vas se pun 150 ml lapte rece, se adauga praful de crema, se omogenizeza usor, apoi se bate cu mixerul 3 minute. Se insiropeaza bine cozonacul cu siropul care deja s-a racit, apoi imbracam cozonacul cu crema si ornam dupa imaginatie.