miercuri, februarie 16, 2011

Icre de crap

Icrele se pot prepara in diferite moduri: ba frecate cu zeama de lamaie si adaos de ulei, ba cu gris fiert si adaos de ulei, ba cu franzela inmuiata in apa, sau adaugand la prepararea lor un ou intreg. Veti vedea ca folosind oul, ele devin spumoase si foarte gustoase. Eu am avut icre de crap sarate din comert.
Timp de preparare: 15 minute
 Ingrediente: 100 g icre de crap, 1 ou, 400 ml ulei,  2 linguri zeama de lamaie, 1 ceapa, 200 ml apa, 3 linguri gris.
Mod de preparare: incepem cu prepararea grisului. Intro craticioara, punem la foc 200 ml apa rece amestecata cu 3 linguri de gris, preparam un gris mai tare, pe care il lasam sa se raceasca. Punem icrele intrun vas de plastic, adaugam 2 linguri zeama de lamaie, amestecam energic cu furculita pana ce incorporam zeama de lamaie. Folosim in continuare  mixerul, adaugam cate putin ulei si mixam asa ca la maioneza. Dupa ce am adaugat 100 ml ulei (atentie putin cate putin nu dintro data), adaugam oul intreg, continuam sa mixam compozitia pana ce aceasta devine usor spumoasa datorita oului. Adaugam grisul racit, putin cate putin, mixam in timp ce adaugam restul de ulei in suvite subtiri pana la epuizarea acestuia. Se adauga  ceapa curatata, spalata si razuita pe razatoarea cu gauri mici. Incorporam ceapa in compozitie. Icrele se servesc intinse pe paine, sau in combinatii cu diferite legume (felii de gogosari umplute cu icre, felii de ardei gras umplute cu icre, rosii umplute cu icre), sau lamai umplute cu icre.
Icre de crap.
Frecam icrele cu zeama de lamaie.
Salata de icre inainte de a adauga ceapa.
Adaugam ceapa razuita.
Ungem felii de franzela cu icre si decoram cu felioare de lamaie si patrunjel verde.
Floricele din paine unse cu icre.
luni, februarie 14, 2011

Tort cu inimioare glazurate cu ciocolata


Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: pt blat: 5 albusuri, 5 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt dr oetker, 5 linguri faina, 2 linguri de stafide inmuiate in 2 linguri esenta de rom.
Crema: 1 plic de crema cu gust de  ciocolata la  rece, 250  ml lapte rece, 3 linguri zahar pudra, 1 vanilie.
Pt insiropat blatul: 1 cana pt ceai cu cafea foarte tare si f. dulce (aproximativ 250 ml cafea).
Pt decor: cateva wafe din comert, bombonele gumate, 2 cuburi mari de ciocolata menaj la care am adaugat 2 linguri de apa, 1 lingura zahar pudra, o bucatica de unt cat o nuca, 3 picaturi de otet, frunze de menta uscate.
Mod de preparare:
Pt acest tort am folosit doar albusuri, pe care le-am strans intro cutiuta de plastic si le-am pastrat congelate. Albusurile au provenit de la ouale la care am folosit doar galbenusurile. Asadar, pregatim un pandispan din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar, 1 vanilie, 5 linguri de faina alba cernuta si 1/2 plic praf de copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit vreo 15-20 minute. Blatul racit se insiropeaza cu 1 cana cafea. Pregatim crema respectand indicatiile de pe plic, ungem tortul apoi il ornam cu inimioare decupate din wafe si trase in glazura de ciocolata. Deasupra tortului presaram menta uscata bine maruntita.

Pregatim ingredientele.
Asezam blatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Decupam cateva inimioare din wafe.
Insiropam blatul cu cafea.
Preparam o crema la rece.

Ungem blatul cu crema.
Decoram cu wafe glazurate cu ciocolata si bombonele gumate.

luni, februarie 07, 2011

Varza murata calita cu oua ochiuri

  Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 1 capatana de varza murata, 3 lingurite piper macinat, bucatele de slanina afumata, 100 ml ulei, 1 ceapa, boia, 2 frunze de dafin, oua pt ochiuri.
Mod de preparare: intro cratita punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim 1 minut sa devina sticloasa, adaugam 2-3 lingurite de boia, adaugam varza taiata fideluta, adaugam bucati de slanina afumata, 150 ml. apa si lasam varza sa fiarba la foc mic vreo 2 ore(ca si sarmalele). Daca e nevoie se mai aduga apa si se fierbe pana se inmoaie varza. Se serveste cu oua ochiuri moi si piperate.
Varza murata
Taiem varza fideluta
Calim ceapa