Pt a umple rosiile am folosit vinete cu coaja alba coapte, preparate cu maioneza.
sâmbătă, septembrie 18, 2010
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente:
rosii, cateva linguri de vinete coapte cu maioneza, patrunjel verde.
Pt a umple rosiile am folosit vinete cu coaja alba coapte, preparate cu maioneza.
Mod de
preparare: rosiile spalate se taie in jumatati, se scoate miezul cu o lingurita,
apoi cu un cornet umplem jumatatile de rosii cu vinete. Puteti folosi la fel de
bine o punga de plasic, in care puneti vinetele, taiati punga la varf si prin
presare umpleti jumatatile de rosii. Eu am avut de aceasta data rosii din
gradina, crescute de noi, cu o forma interesanta de para.
Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza
dulcesarat
maria elena
at
18 septembrie
retete,culinar
Aperitive,
Preparate fara carne,
Rosii umplute cu vinete albe cu maioneza
Pt a umple rosiile am folosit vinete cu coaja alba coapte, preparate cu maioneza.
Salata de ardei gras si gogosar
30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Ggogosari, ardei grasi, sare, otet, ulei, apa.
Mod de preparare: Toamna, cand nu mai vreau sa coc ardei si vreau o salata buna, prepar aceasta salata care se pastreaza la frigider 1-2 saptamani. Nu necesita o cantitate standard, pregatiti salata din cantitatea pe care o aveti la indemana sau in functie de nr membrilor din familie.
Ardeii si gogosarii spalati, se curata de samburi, se taie fasii sau bucati, se pun la fiert in apa clocotita cu sare(aveti grija sa fie acoperiti de apa, dar apa sa nu depaseasca cu mult stratul de legume) si se fierb cam 5-7 minute, amestecand usor, sa fie cuprinsa intreaga cantitate de ardei si gogosari. Inainte de expirarea timpului de fierbere, adaugati otet dupa gust, potriviti de sare daca mai este nevoie, dupa ce stingeti focul adaugati putin ulei. Fierbeti legumele al dente, lasati la racit, le asezati in borcan si pastrati la frigider. Se consuma ca salata langa preparate cu carne(fripturi, tocanite, snitele, salam), cas, papara, slanina....
miercuri, septembrie 15, 2010
Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Castraveti, sare, ardei iute, cimbru, marar tare, apa, otet, zahar, hrean.
Sfat: castravetii puteti sa-i taiati bucati daca sunt mai mari( eu i-am cules mai tarziu de cum trebuia), de aceea i-am taiat bucati, dar au incheput si mai bine in borcan.
Mod de preparare: Castravetii sanatosi, se spala, se taie bucati, se aseaza in borcane, se mai adauga in borcan cimbru, marar, hrean curatat desigur, ardei iute. Masuram apa necesara pt toate muraturile astfel: peste castravetii dintrun borcan turnam apa, apoi o golim intrun vas(o oala), socotim cata apa avem in total in toate borcanele, apoi la 1 litru si jumatate de apa adaugam: 300 ml otet, 75 g zahar, 75 g sare neiodata. Punem apa la fiert impreuna cu aceste ingrediente, lasam sa fiarba 5-10 minute, apoi se toarna peste castravetii din borcane. Lasam sa se raceasca, legam borcanele si le asezam in camara. E foarte bine daca aveti capace cu filet, muratura nu va scadea deloc, chiar daca aveti o camara uscata.
Castraveti dulci acrisori pentru iarna
dulcesarat
maria elena
at
15 septembrie
retete,culinar
Castraveti dulci acrisori pentru iarna,
Conserve,
muraturi
Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Castraveti, sare, ardei iute, cimbru, marar tare, apa, otet, zahar, hrean.
Sfat: castravetii puteti sa-i taiati bucati daca sunt mai mari( eu i-am cules mai tarziu de cum trebuia), de aceea i-am taiat bucati, dar au incheput si mai bine in borcan.
Mod de preparare: Castravetii sanatosi, se spala, se taie bucati, se aseaza in borcane, se mai adauga in borcan cimbru, marar, hrean curatat desigur, ardei iute. Masuram apa necesara pt toate muraturile astfel: peste castravetii dintrun borcan turnam apa, apoi o golim intrun vas(o oala), socotim cata apa avem in total in toate borcanele, apoi la 1 litru si jumatate de apa adaugam: 300 ml otet, 75 g zahar, 75 g sare neiodata. Punem apa la fiert impreuna cu aceste ingrediente, lasam sa fiarba 5-10 minute, apoi se toarna peste castravetii din borcane. Lasam sa se raceasca, legam borcanele si le asezam in camara. E foarte bine daca aveti capace cu filet, muratura nu va scadea deloc, chiar daca aveti o camara uscata.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)