Ciorbica aceasta este post, insa daca aveti membri ai familiei care nu postesc, puteti adauga la consum smantana direct in farfurie sa fie mai consistenta.
Aveti nevoie de: o punga fasole galbena congelata ( aproximativ 500 grame), 1 ceapa, 2 morcovi, 2 radacini patrunjel, o jumatate de telina de marimea unui mar, 200 ml bulion, sare, putin otet, 100 ml ulei, 1 lingura faina alba, patrunjel si leustean verde.
Mod de preparare: intr o oala de 4 litri puneti la fiert 3 litri de apa. Cand apa fierbe adaugati ceapa curatata spalata taiata marunt, morcovii, patrunjelul radacina, telina curatate, spalate, taiate cubulete, rondele..... Cand zarzavatul este aproape fiert adaugati pastaile de fasole.Cand scade apa, completati pana la 3 litri. Daca mancarea a fiert, potriviti gustul de sare. Intr o tigaie puneti uleiul la incins, adaugati faina alba si preparati un rantas auriu, pe care il stingeti cu bulion si aveti grija sa nu se formeze cocoloase, care strica aspectul mancarii. Turnati aceasta compozitie peste ciorba din oala, amestecati si lasati la fiert cam 5 minute sa se ingroase putin. Daca doriti ciorba mai acra puteti adauga putin otet. Dupa ce stingeti focul adaugati verdeata tocata marunt. Mie imi place mult de tot ciorba aceasta cu mamaliga.
4 comments:
Amazing! Its really awesome post, I have got much clear idea on the ttopic of from this piece of writing.
Reteta pare interesanta dar am niste nelamuriri.Rantaș la ciorba de pastai?In imagine apar 2feluri cu rantaș si fara rantaș,reteta pentru care dintre cele doua e valabila?
Draga Denisa, în zona în care locuiesc eu se face rântaș la ciorba de fasole verde. În imagine mai apare o farfurie cu tocăniță de pleurotus cu baby carote. Imaginea reprezinta un prânz într o zi de post care se mănâncă cu mămăligă asa cum am servit noi. Îți mulțumesc pentru vizita și îmi cer scuze pt răspunsul întârziat.
Am facut-o asa cum ati postat cu rântas,a iesit foarte buna.Multumesc.
Trimiteți un comentariu
multumesc pentru vizita