marți, 14 septembrie 2010

Ciolomada (muratura asortata)


Timp de preparare:
24 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
castraveti, gogosari, ardei, varza, gogonele, conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut), marar, cimbru, foi de dafin, hrean, boabe de piper, otet, zahar, sare neiodata, salicilat,

Mod de preparare: Curatam gogosarii si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castravetii spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara.
Puteti sa pregatiti aceasta muratura din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume pe care doriti sa o conservati. Eu am avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1 borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g.
Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.



8 comentarii:

Amehlia Digital ! ® spunea...

Olá Maria Elena! =D
Eu amei sua receita (I love this recipe)
Beijo (Kisses)...
Vinni [São Paulo - Brasil]

maria mihalache spunea...

Harnicuta mai esti.
O seara buna!

maria elena spunea...

Multumesc Amehlia, ma bucur ca iti place reteta mea.

maria elena spunea...

Pai, cum Medi! Multumesc de vizita, la fel si tie.

Mihaela spunea...

Anul trecut am facut ,a fost foarte buna .
Eu am pus si ceapa,telina,morcovi,dovlecei,ardei iuti.
Anul asta voi face o cantitate mai mare ,este foarte gustoasa.

maria elena spunea...

Mihaela, cred ca a fost delicioasa cu asa ingrediente bune.

Anonim spunea...

1kg legume cu 100 ml otet?nu este cam putin?

maria elena spunea...

Anonim: cantitatea de otet nu e deloc putina. Amestecul de otet, zahar, sare, salicilat, adaugate peste legume, extrag mult suc din legume in cele 24 de ore, incat nu e nevoie sa se adauge nici un strop de apa. Multumesc de vizita, te mai astept.

Trimiteţi un comentariu

Anunţuri text

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "