4 mai 2010

Rulada din carne de porc cu arome de primavara


Timp de preparare: 1 ora si 40 minute (complexitate medie).
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc, 2 lingurite boia, piper macinat, 3 lingurite vegeta, sare, 2 felii de paine, 1 cartof de marimea unui mar, 1 legatura usturoi verde(eu am pus si 3 catei), 1 legatura ceapa verde, 1 legatura patrunjel verde tocat, 3 linguri faina, 3 oua.
Mod de preparare: Inmuiem painea, o stoarcem bine, o punem intrun castron. Cartoful curatat, spalat, se razuieste pe razatoare cu gauri mici, se adauga peste paine, adaugam carnea, verdeata spalata si taiata marunt, boiaua, piperul, vegeta, ouale, faina si amestecam cu forta pana se obtine o pasta omogena. Potrivim de sare daca mai e nevoie. In cazul in care se adauga sare se mai framanta pasta de rulada. Intro tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt, rasturnam compozitia si o indesam bine in tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit cam 1 ora si 15-20 minute. Se afce testul cu scobitoarea care trebuie sa fie curata daca rulada este coapta. Se lasa la racit, se pune apoi la rece, se feliaza si se aseaza pe platou pe pat de salata sau dupa imaginatie, se serveste langa alte aperitive.




7 comentarii:

maria mihalache spunea...

Foarte, foarte buna aceasta rulada mai ales cu atata verdeata este o bunatate.
Pup,Lenutica!

maria elena spunea...

Macar acum cand este verdeata din plin Medi, pup si eu.

seriale spunea...

nu o sa va mai citesc blogul. mereu mi-se face foame:))

maria elena spunea...

@seriale, pt mine e de bine! Sa cred ca iti plac retetele, nu-i asa? Oricand esti bine venit/a.

Mihai Moga spunea...

Arata foarte bine.

Valentin spunea...

Foarte buna reteta :)

Eugen spunea...

Am incercat si eu aceasta reteta, multumesc.