sâmbătă, iulie 24, 2010

Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi








Timp de preparare: 55 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: 3-4 pulpe superioare de pui, 4 cartofi mari, 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml), 2 catei de usturoi, boia, vegeta, piper, cateva fire de patrunjel verde, 1 lingurita rasa de rozmarin, 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata, numai ca nu e asa galben).
Pt decor: crengute de patrunjel verde, marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.
Mod de preparare: Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura, punem cartofii (curatati, spalati) taiati felii langa carne, stropim cu un pahar de bere neagra, condimentam cu condimentele mentionate, punem uleiul de palmier, acoperim tava cu folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox. 40 minute. Din cand in cand, umezim carnea cu lichidul din tava. Inainte cu 5-10 minute de a opri focul, luam folia si mai lasam friptura sa se rumeneasca. Pt servire se aseaza pe farfurie, se orneaza cu verdeata si se stropeste cu cateva picaturi de otet balsamic. Se serveste cu salata de varza prospata.
miercuri, iulie 14, 2010

Se intampla acum un an!


Mariana B, o hangita din cetate, eu.


Iuliana, hangita, eu.

Cu aproximativ 1 an in urma, respectiv in 2009, la Alba-Iulia, orasul Marii Uniri din Ardeal, o avut loc o frumoasa intalnire a gospodinelor  ce activeaza pe saitul  gastronomic ,, Gustos.ro.  
Fiind membra activa a acestui site, am participat si eu la aceasta minunata si emotionanta intalnire, unde s-au adunat membre din toata tara si nu numai. Sufletul si organizatoarea acestei actiuni a fost Mariana-Anena (cum ii spunem noi). Am participat la o actiune foarte bine organizata si placuta, unde s-au legat prietenii, s-au schimbat pareri, s-au vizitat locuri frumoase, cu incarcatura istorica din frumosul si batranul oras Alba-Iulia, dar si din imprejurimi.


Ceremonialul de schimbare a garzii din cetate.

A doua salva de tun din cele trei care s-au tras.

Ceremonialul urmarit cu sufletul la gura de toti vizitatorii.

Anul acesta s-a stabilit o noua intalnire la Alba-Iulia, in luna august. Deci, cea de-a doua intalnire, va fi in august 2010.


A sosit premiul la concursul ,,Gateste cu Tavi,,!!!!!!!!




Asa dupa cum stiti cei care m-ati sustinut luna trecuta cu voturile voastre, am participat la concursul ,,Gateste cu Tavi,, Va recomand cu sinceritate sa-l vizitati, merita! Am fost printre fericitii castigatori. Ieri, spre marea mea bucurie, am intrat in posesia premiilor. Iata despre ce este vorba: din partea lui Tavi, am primit un set dragut din bambus, util, pe care il voi folosi cu drag si o colectie de 5 volume din Jamie Oliver, oferite de Jurnalul National, o apreciata sursa de inspiratie. Multumesc Tavi, multumesc Jurnalul National! Felicitari inca odata lui Tavi pt initiativa ! Multumesc tuturor sustinatorilor, care au avut amabilitatea de a ma vota.