sâmbătă, mai 15, 2010

Clatite colorate

Timp de preparare: 1 ora si 10 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba, 1 zahar vanilat, 3 oua, 800 ml. apa minerala, un praf de sare, 1 lingura de ulei, cateva picaturi colorant alimentar(am folosit rosu la o parte din aluat si galben la cealalta parte) Pt umplutura: 350 urda, 2 galbenusuri, 3-4 linguri de zahar, 2 vanilii, 1 linguri de smantana, 1 legatura marar verde tocat marunt. Pt prajit: ulei.  
Mod de preparare: Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei. Impartim aluatul in 2 parti, in 2 vase diferite, intro parte adaugam cateva picaturi colorant rosu alimentar, amestecam bine, dam la rece 1/2 de ora. La fel procedam si cu cealalta parte de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pana aluatul sta le rece, pregatim umplutura de urda. Intrun castron, razuim urda, adaugam galbenusurile, zaharul, vanilia, smantana, mararul tocat marunt, amestecam totul bine, dam la rece. Acum e timpul sa coacem clatitele. Intro tigaie adaugam 2 lingurite de ulei, incingem uleiul si punem un polonic de aluat, il coacem pe ambele parti. Asa procedam pana coacem tot aluatul, dar, atentie sa ungem tava cu ulei, inainte de fiecare clatita. Scoatem clatitele pe un platou si cand sunt gata toate, umplem fiecare clatita cu urda, o rulam si o asezam pe farfurie. La fel procedam si cu cealalta jumatate de aluat in care am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar galben. Pt cine este interesat, asa arata clatitele mele colorate.
vineri, mai 14, 2010

Clatite cu urda ca in Ardeal













Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente: Avem nevoie pt aluat de: 400 g faina alba, 1 zahar vanilat, 3 oua, 800 ml. apa minerala, un praf de sare, 1 lingura de ulei,
Pt umplutura: 350 urda, 2 galbenusuri, 3-4 linguri de zahar, 3 vanilii, 2 linguri de smantana, 1 legatura marar verde tocat marunt.
Pt prajit: ulei.

Mod de preparare: Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei, dam la rece 1/2 de ora. Pana aluatul sta le rece, pregatim umplutura de urda. Intrun castron, razuim urda, adaugam galbenusurile, zaharul, vanilia, smantana, mararul tocat marunt, amestecam totul bine, dam la rece.
Acum e timpul sa coacem clatitele.
Intro tigaie adaugam 2 lingurite de ulei, incingem uleiul si punem un polonic de aluat, il coacem pe ambele parti. Asa procedam pana coacem tot aluatul, dar, atentie sa ungem tava cu ulei, inainte de fiecare clatita.
Scoatem clatitele pe un platou si cand sunt gata toate, umplem fiecare clatita cu urda, o rulam si o asezam pe farfurie.
Am pregatit aceste clatite cu urda asa cum cere traditia in Ardeal de Ispas(Inaltarea Domnului)
Sfat: daca aluatul se ingroasa, mai adaugati putina apa si omogenizati totul foarte bine, lasati aluatul sa stea vreo 5-10 minute apoi coaceti placintele.

duminică, mai 09, 2010

Friptura de miel

Timp de preparare: 1 ora si 40 minute (complexitate redusa).
Ingrediente: 1 pulpa de miel, condimente pt miel(mix cumparat), 6 catei usturoi(3 la impanat, 3 la sfarsitul prepararii), ulei de palmier, patrunjel verde.
Mod de preparare: azi am scapat ieftin, am pregatit o friptura de miel. Am curatat bine pulpa de pielite, am spalat-o, am intepat-o din loc in loc cu cutitul si am impanat-o cu usturoi. Dupa ,,toaletare,, am asezat-o in tava, am ,,pudrat-o,, cu condimente pt friptura de miel, am uns-o cu putin ulei de palmier, am mai adaugat si 1 cana de apa si am dat-o la cuptorul preincalzit, unde am lasat-o cam 1 ora si 30 minute, timp in care am tot umezit-o cu zeama din tava si am intors-o si pe partea cealalta. Inainte de servire, am adaugat 3 catei de usturoi taiati marunt si cateva frunze de patrunjel tocate marunt. A iesit asa cum se vede, am servit-o cu cartofi natur si salata de castraveti proaspeti.