Timp de preparare:
2 ore si 30 minute
Ingrediente:
Eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40 cm.
Blatul 1: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina.
Blatul 2:
alte 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 250 grame nuca macinata, o
jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Crema: 6 galbenusuri (ramase
de la blatul 2), 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de
faina si 250 ml lapte, 2 pachete de unt.
Mod de preparare: Se procedeaza asa:
Preparam blatul 1:
6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate
praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu
faina, la foc potrivit.
Preparam blatul 2: alte 6
albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca
macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Se coace in tava
unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.
Preparam crema:
6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar
pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte,apoi se
fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun
de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se
raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca
contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema
obtinuta se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se
pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste
ciocolata.
Prajitura se asambleaza astfel: blat galben
uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem
cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.