7 iun. 2015

Pulpa de miel cu rozmarin cimbru si cartofi


Ca oricarei gospodine imi plac retetele usor de gatit. Un exemplu ar fi aceasta friptura din pulpa de miel cu rozmarin si cimbru. Sa nu pierd mult timp prin bucatarie am ales 2 condimente aromate care se potrivesc foarte bine cu mielul: rozmarinul si cimbrul. Nu aveti nevoie de  prea mult timp pt pregatirea carnii insa trebuie sa aveti rabdare in timp ce friptura sta la cuptor..Sa va spun reteta:
Timp de preparare: aprox 2 ore
Avem nevoie de: 1 pulpa miel, 200 ml vin rosu, 1 cana apa ( 250 ml), 1 lingurita cimbru uscat, 1 crenguta rozmarin (eu am avut la congelat, se pastreaza foarte bine), sare, piper macinat, 2 catei de usturoi, 5 cartofi, putin ulei, 1 lingurita boia dulce.
Mod de preparare: pulpa de miel spalata se sareaza, se pipereaza, se pudreaza cu boia si cimbru, se adauga uleiul si se unge bine. Aseazam carnea astfel pregatita in tava de friptura, adaugam apa, usturoiul, stropim cu vin. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul deja incalzit. Se lasa cam 30 minute, dupa care se scoate tava se intoarce carnea pe partea cealalta, se acopera tava din nou cu folie si se lasa la cuptor pt inca 30 minute. Se scoate tava din cuptor, adaugam cartofii curatati si taiati in jumatati, crenguta de rozmarin si punem tava descoperita pt inca 30 minute in cuptor. Din cand in cand, stropim carnea si cartofii cu sosul din tava pana se rumenesc. Se servesc cu salata de cruditati.

3 comentarii:

Lubita Iancu spunea...

Mmmm,ce-mi place fripturica ta!!
Pup Lenuta si weekend minunat!!

maria elena spunea...

Lulu iti multumesc mult pt vizita. Te pup.

Cristi spunea...

O sa incerc si eu reteta dar nu cu miel ci cu o bucata mai mare de jambon, sotia nu prea indrageste carnea de miel.
Va multumesc pentru reteta.