sâmbătă, noiembrie 02, 2013

Ficatei cu legume


Timp de preparare: aproximativ 50 minute, inclus si timpul de pregatire a ingredientelor.
Ingrediente: 500 grame ficatei de pasare, 2 cartofi, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras portocaliu, 1 ardei gras rosu, boabe de piper, 1 lingura ulei floarea soarelui, 2 catei usturoi, sare dupa gust, 3 crengute patrunjel verde.
Mod de preparare: reteta Ficatei cu legume, este usoara, foarte gustoasa si gata in 50 minute. Poate fi un pranz gustos si satios, sau o cina. Folositi o tigaie Dry Cooker si in timp ce mancarea se gateste va puteti relaxa.
Pregatiti zarzavatul: ceapa, usturoiul se curata. Taiati ceapa pestisori, usturoiul in jumatate, ardeii curatati de samburi si spalati, se taie fasii. Cartofii, curatati si spalati, se taie felii subtiri. Ficateii verificati sa nu aiba fiere, se spala, se scurg de apa. Puneti pe aragaz tigaia Dry Cooker, adaugati uleiul, ungeti tigaia, puneti capacul si lasati la foc minim 3-5 minute pana se infierbanta capacul tigaii.  Tigaia ramane tot timpul la foc minim. Puneti ficateii in tigaie, adaugati ardeii, cartofii, ceapa, usturoiul, piperul, acoperiti tigaia cu capacul si lasati totul sa se inabuse. Amestecati usor dupa vreo 15- 20 minute, iar dupa inca 15 minute adaugati patrunjelul verde taiat marunt, lasati tigaia 3- 5 minute la foc, stingeti focul si gata pranzul. Se serveste cu gogonele murate sau castraveti murati.


luni, octombrie 28, 2013

Aparatul de gatit Philips Multicooker



Prietenii mei stiu probabil ca ma numar printre cei 10 bloggeri  selectati sa testeze un aparat Philips Multicooker in cadrul campaniei de testare:Descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu Philips Multicooker pe Gustos.ro “Am primit aparatul, este foarte frumos, sunt tare bucuroasa sa-l am in bucatarie, sa-l utilizez. Urmeaza acum o recenzie cu cel putin doua retete pe care le voi testa si le voi posta pe blog, pana in 7 noiembrie a.c. Multumesc juriului pt ca a ales si reteta mea, multumesc prietenilor pt sustinere. Am mari emotii, va astept sa-mi vizitati blogul in perioada urmatoare sa aflati retetele si parerea mea in urma testarii.
marți, octombrie 08, 2013

Invartitura din burta de porc si carnati afumati in fiertura de vin

    Zilele trecute, am primit o invitatie care m-a bucurat, m-a scos din rutina activitatilor zilnice, rupandu-ma pentru putin de problemele care ma apasa zilnic.
    Gustos.ro si Philips invita 10 bloggeri culinari sa fie printre primele persoane din Romania care testeaza si pastreaza noul aparat de gatit Philips Multicooker (acesta va fi lansat oficial pe piata la final de octombrie). Cu Philips Multicooker poti gati usor o varietate larga de retete ca la mama acasa si pe placul celor dragi: aperitive apetisante, ciorbe, mancaruri scazute, friptura, legume sau deserturi savuroase – toate ies delicios de fiecare data, cu doar o apasare de buton.
    Reteta pe care doresc sa o inscriu in campania de testare:Descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu Philips Multicooker pe Gustos.ro “este o reteta pe care mama mea o prepara in sarbatorile de iarna, nu e dificila, e tare gustoasa si in plus arata foarte bine la masa de sarbatori.

   Invartitura de burta de porc si carnati afumati in fiertura de vin


Ingrediente: 
1 bucata burta proaspata de porc (1 kg si vreo 400 grame), 1 bucata carnat afumat, piper macinat, 2 foi dafin, 1 lingurita piper boabe, 800-1000 ml vin alb, 3-4 catei de usturoi, apa, ata pt legat carnea.
Mod de preparare: 

 

Bucata de burta se spala, se sterge cu un prosop absorbant, se aseaza pe un carpator, se bate cu ciocanul de carne, se sareaza, se pipereaza. La un capat al burtii se pune bucata de carnat curatata de membrana si incepeti rularea bucatii de burta din partea in care ati pus carnatul, spre partea opusa. Legati burta rulata cu ata, sfoara alimentara si obtineti o rulada de fapt. Mama nu-i zicea rulada, ii zicea invartitura. Puneti invartitura de burta si carnati astfel pregatita intr-o oala, acoperiti-o cu apa, adaugati vinul, foile de dafin, piperul boabe, usturoiul, putina sare si fierbeti-o cam vreo 3 ore la foc domol. Gustati apa in care fierbe si mai adaugati sare daca e nevoie, mai completati cu apa cand aceasta scade. Tot timpul invartitura sa fie acoperita de apa. Lasati-o in oala pana ziua urmatoare, cand incingeti din nou oala pana la primele clocote, scoateti invartitura si puneti-o intr-o tava de friptura, adaugati putina apa din oala in care a fiert, dati tava la cuptorul preincalzit,  rumeniti invartitura, scoateti-o pe un carpator, portionati-o, apoi curatati ata. Serviti alaturi de cartofi natur si castraveti murati. Aceasta invartitura  se poate consuma la fel de bine si rece ca aperitiv pe pat de salata verde.