joi, februarie 02, 2012

Salata cu avocado si telemea de vaca


Salata aceasta se serveste ca atare, e foarte satioasa si la fel de gustoasa. Despre preparare, trebuie sa stiti ca nu implica mare efort si e gata in 5 minute.
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente pt o portie generoasa: 1 fruct de avocado copt, 100 g telemea de vaca (pe care ati tinut-o in apa pt desarare), 1 mar mare, 4 nuci curatate, zeama de lamaie, ulei de masline.
Mod de preparare: se curata fructul de avocado de coaja, se scoate samburele, iar fructul se taie cubulete. Puneti cubuletele de avocado intrun castronas. Curatati marul, taiati-l in 4, scoateti samburii apoi taiati fructul cubulete. Taiati branza cubulete, la fel ca fructele. Adaugati cubuletele de branza peste cele de mar si avocado, nu uitati de samburii de nuca pe care ii rupeti bucatele, stropiti salata cu zeama de lamaie si putin ulei de masline.
Pofta buna!


marți, ianuarie 24, 2012

Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi



Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 800 g ceafa de porc taiata felii, sare, piper macinat, boia de ardei iute, vegeta, cativa catei de usturoi, 3 linguri de ulei, cartofi (cantitatea dupa preferita), broccoli (cantitatea dupa preferinta). Vreau sa specific ca pt 3 portii am avut 6 cartofiori si cam 1/2 kg broccoli.
Mod de preparare: feliile de ceafa se aseaza intrun vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati), se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu. In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.







sâmbătă, ianuarie 21, 2012

Rulada de cascaval cu somon afumat



Saptamana aceasta am preparat o Rulada de cascaval cu somon, dupa  reteta pe care am vazut-o AICI si care m-a tentat inca de la prima vedere, mai ales ca nu cere mult timp si nu e pretentioasa la preparat. Cu toate acestea, eu si ai mei, i-am apreciat gustul si aspectul, mie placandu-mi combinatia de cascaval si peste. Cu siguranta am sa mai gatesc rulada de cascaval.
Vreau sa-i multumesc respectuos Mihaelei pt reteta.
Timp de preparare: 20-25 minute.
Ingrediente: 300 g cascaval, 180 g somon afumat (atat a cantarit somonul meu afumat).
Mod de preparare: punem un vas cu apa la fiert. Cand apa da in clocot stingem focul si punem cascavalul pe care l-am invelit in folie alimentara (eu am avut staniol). Il lasam in apa vreo 15 minute, timp in care se va inmuia. Scoatem cascavalul din apa, il punem pe folie alimentara si intindem usor cu sucitorul pana obtinem o foaie de cca 1 cm grosime. Acoperim intreaga suprafata a cascavalului cu felii de somon afumat, apoi rulam cat mai strans posibil. Invelim rulada in folie alimentara sau de staniol si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza.