sâmbătă, ianuarie 21, 2012

Rulada de cascaval cu somon afumat



Saptamana aceasta am preparat o Rulada de cascaval cu somon, dupa  reteta pe care am vazut-o AICI si care m-a tentat inca de la prima vedere, mai ales ca nu cere mult timp si nu e pretentioasa la preparat. Cu toate acestea, eu si ai mei, i-am apreciat gustul si aspectul, mie placandu-mi combinatia de cascaval si peste. Cu siguranta am sa mai gatesc rulada de cascaval.
Vreau sa-i multumesc respectuos Mihaelei pt reteta.
Timp de preparare: 20-25 minute.
Ingrediente: 300 g cascaval, 180 g somon afumat (atat a cantarit somonul meu afumat).
Mod de preparare: punem un vas cu apa la fiert. Cand apa da in clocot stingem focul si punem cascavalul pe care l-am invelit in folie alimentara (eu am avut staniol). Il lasam in apa vreo 15 minute, timp in care se va inmuia. Scoatem cascavalul din apa, il punem pe folie alimentara si intindem usor cu sucitorul pana obtinem o foaie de cca 1 cm grosime. Acoperim intreaga suprafata a cascavalului cu felii de somon afumat, apoi rulam cat mai strans posibil. Invelim rulada in folie alimentara sau de staniol si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza.

miercuri, ianuarie 18, 2012

Tort cu crema ganache

 Un tort foarte bun, cu o crema fina si gustoasa este tortul cu crema ganache, destul de usor de realizat chiar si de o novice in bucatarie.
Timp de preparare: 1 ora si 20 minute( nu am socotit cele cateva ore de stat la rece a cremei)
Ingrediente:
Pentrut blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1/2 pliculet praf de copt, 1 vanilie.
Sirop pt blat: 200 ml apa, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, praf de scortisoara dupa plac.
Pt crema ganache: 300 ml frisca lichida Hu-la-la, 3 ciocolati amarui Laura.
Mod de preparare a pandispanului: separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, bateti spuma in continuare adaugand zaharul in ploaie si vanilia. Dupa dizolvarea zaharului, adaugati galbenusurile, omogenizati usor, apoi adaugati faina cernuta si amestecati usor. Dupa incorporarea fainii, turnati compozitia intro forma unsa si tapetata si coaceti in cuptorul incins cam 15-20 minute.
Siropul:  din apa, zahar, vanilie, fierbeti timp de 1 minut un sirop pe care il aromatizati cu scortisoara.
Crema ganache:  intro cratita la foc mic, topiti ciocolata in frisca lichida si omogenizati. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da compozitia la rece(eu am lasat-o pana dimineata la rece, insa puteti sa tineti compozitia in frigider 1-2 ore) apoi mixati. Se obtine o frisca ciocolatoasa, pe care o intindeti pe blatul insiropat. Decorati dupa imaginatie. Eu am decorat tortul cu fulgi de ciocolata din comert, bucati de ciocolata cu menta si jumatati de nuca.








duminică, ianuarie 15, 2012

Crantanele cu sunca

Foitajul congelat Linco din magazin, este o solutie salvatoare in anumite situatii si in criza de timp. Se poate prepara in multe feluri, depinde de imaginatie si de proviziile din frigider. De aceasta data am preparat ceva de rontait: crantanele cu sunca
Timp de preparare: 35-40 minute.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj Linco, 1 cutie branza monor, felii de sunca (eu am avut afumata), 1 ou pt uns.
Mod de preparare: lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti branza, asezati feliile de sunca, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat sau foarte bine ascutit, sa nu se rupa aluatul sau sa se adune dupa cutit.  Asezati feliile intro tava, pe hartie de copt, ungeti fiecare felie cu ou batut si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se racoreasca putin, asezati crantanelele pe un platou. Sunt foarte gustoase calde sau reci, langa o halba cu bere sau pahar de vin.