miercuri, august 03, 2011

In 5, 6, 7 august 2011, va avea loc a treia intalnire a gustoaselor




S-a stabilit ca anul acesta, adica 2011, intalnirea forumistelor gustoase sa se desfasoare intre 5-7 august.
Dupa o lunga perioada de framantari, ba mergem, ba nu mergem, din motive intemeiate si bine stiute de prietenele mele gustoase, am hotarat sa participam, noi reprezentantii familiei Burdulea, adica eu si sotul meu, Nelu, macar pt o zi, la mult asteptata si ravnita, de acum traditionala noastra intalnire. Asa cum am zis, sponsorul meu (a se citi sotul meu Nelu), a fost tare incantat de intalnirea anterioara si a hotarat ca musai sa fim prezenti si la cea de-a treia intalnire. Tare greu am convins-o sa ne insoteasca, pe prietena noastra Angela (sper sa nu se razgandeasca, ce zici Angela????)

Dar sa vedeti ultima decizie,
Anena scrie:
 Fetelor, cazarea este rezolvata, sase camere super faine, cu tot confortul, cu aer conditionat si cu mic dejun inclus.Doua camere sunt rezervate de joi, pt Gabi si Delia. Daca veniti de joi, o vom sarbatori pe mama impreuna , pt ca este ziua ei de nastere.
Gabi, vine si Cristina tot de joi? te rog sa vb cu ea, eu nu am nici un numar de telefon de la ea.
Sidonia, am inteles ca voi stati tot la Hotelul Garnizoana.Daca va razginditi, va pot rezerva si voua o camera la pensiune.
Lenuta si Angele vin doar pentru o zi, iar Menuca este gazda... :D
Va astept pe toate dragele mele...de abia astept sa fim impreuna.
Danielo, sa nu uiti slanina. :lol: :lol: :lol: :lol:
A.M.R o saptamina  Nu mai fac nici un program, eu va spun ce variante de distractie avem si hotarim pe loc.Ce ziceti?
Iata si o lista a participantilor: 

anena scrie:
1.Anena 2 pers
2.Sidy 2 pers.
3.Menuca 2 pers
4.Daniela 2 pers
5.Medi 2 pers
6.Alina 2 sau 3 pers :?: :?:
7.Gabi 2 pers
8.Cristina 2 pers
9.Lenuta 2 pers
10.Angela 1pers
11.Mari 1 pers
 Sa inteleg ca pina la urma vom fi doar 20 ??? :roll: :( zice Sidy.
Anena zice:
 Nu, vom fi doar 19, dar vom face cit 100. :lol:   Acum doi ani am fost 11 si ne-am simtit intr-un mare fel. Eu cred ca si daca am fii doar doua familii si tot ne-am simtii minunat. Zic bine? De abia astept sa te vad surioara mai mare...
 Mari S. zice:
 Am ajuns la concluzia ca nu-i bine sa-ti doresti prea mult ceva, ca nu se indeplineste. Asa am patit si cu casa la tara, pe care o planuiam cu ginerele meu si cu intalnirea de anul asta, pe care o visez din ianuarie.Dar imi scot eu parleala intr-un fel sau altul!.....Sa nu uitati sa trimiteti poze!...........
Poate nu stiti ca Mari a noastra a avut o problema de sanatate in urma careia a avut nevoie de o interventie chirurgicala, a scapat cu bine, am fost cu sufletul la gura, alaturi de ea, insa Mari este o luptatoare si se recupereaza bine, iar la anul nu acceptam nicio absenta. 
Prietenele noastre dragi Nico si Silvi0ara, sunt motivate anul acesta, insa sa fie sigure ca la anul NU ACCEPTAM ABSENTE. 
Anena, sufletul acestor intalniri, ajutata de Menuca si sotii lor: Adrian si Sandu, vor fi amfitrionii intalnirii noastre.  

Iata ultimele detalii puse la punct de Anena:
Gata, totul este pregatit, am intrat in linie dreapta. Va astept cu mare drag si nerabdare. Aveti toti numarul meu de mobil, sunati-ma de pe drum, vreau sa stiu cind veniti, pt ca este o problema la una din intrarile in oras. Se lucreaza la pasarela si sunt niste cozi interminabile. Eu va astept undeva, unde o sa stabilim de comun acord ca sa va conduc si sa va scutesc de statul la coada. :lol:  De abia astept sa ne imbratisam. Sidyyyyy, Adrian este pregatit sa iti cinte :lol: :lol: :lol: Fetelor: Delia, Gabi, Medi, Alina, Daniela, Sidonia, Lenuta, Angela, Cristina, bunul Dumnezeu sa va calauzeasca drumul si sa ne vedm sanatosi ....SA INCEAPA DISTRACTIAAAAAAAAAAA 
Stimati cititori, fiti pe faza, urmeaza ,,A treia intalnire a gustoaselor de la Alba,,
luni, iulie 25, 2011

Ciorba de perisoare cu tarhon


Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.
Mod de preparare: intro oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful,  rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pt compozitia de perisoare procedam astfel: intrun castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.




joi, iulie 21, 2011

Salata cu fructe si telemea de oaie


 Va recomand o salata gustoasa, satioasa, usor de preparat, in aceste zile toride de iulie.

Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente: 1 nectarina, 2 caise, 2 fructe de kiwi, 3 ciorchine de coacaze rosii (noi le spunem strugurei), 50 g branza telemea de oaie de la tarani. Branza a fost foarte gustoasa, usor sarata.
Mod de preparare: curatam fructele de kiwi de coaja, le spalam, le taiem bucatele, scoatem samburii din caisele si nectarina spalate, taiem fructele bucati, le  punem pe un platou, adaugam strugureii spalati si branza taiata cubulete.
Sper sa va placa salata si sa dortiti sa o preparati foarte des.
luni, iulie 18, 2011

Compot de visine (fara conservanti)


Timp de preparare:
1 ora (complexitate ridicata)  
Ingrediente:
2 kg de visine, zahar(5 linguri pt un borcan de 800 g), 5 vanilii, apa.
Am avut nevoie de 8 borcane de 800 ml. cu capace filetate.
Mod de preparare:
Visinele sanatoase si tari, se curata de codite, se spala, se asaza in borcane de 800 g, spalate bine si sterilizate la cuptor. Eu nu am umplut borcanele cu fructe, puneti cate doriti, insa sa treaca de jumatatea borcanului. Peste un borcan in care ati pus visine, adaugati apa pana sus, cu un deget mai jos de gura borcanului, rasturnati apa intrun vas, o masurati si aceea este cu aproximatie cantitatea de apa necesara pt un borcan de compot. Intrun vas incapator, puneti atatea masuri de apa, cate borcane de compot faceti si pt fiecare borcan adaugati 5 linguri de zahar, adaugati apoi zaharul de vanilie si puneti vasul pe foc, amastecand continuu pana se topeste zaharul si obtineti zeama pt compot. Aceasta zeama, se toarna in fiecare borcan peste visine, infiletati capacul, apoi asezati borcanele intro tava cu apa, pe fundul careia puneti o carpa si puneti tava la cuptorul preincalzit. Sunt gata cand incep sa se ridice bule de aer de pe fundul borcanului spre capac si vedeti prima visina usor crapata. Acum puteti stinge focul la cuptor si lasati compotul sa se raceasca pana ziua urmatoare cand il asezati in camara. Nu va temeti, se va pastra fara conservant, daca ati adaugat suficient zahar, fructele sunt perfect sanatoase, borcanele curate si bine capsate. Este foarte bun peste iarna ca atare, visinele le puteti folosi la prajituri, sau salate de fructe. 
vineri, iulie 15, 2011

Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie


Eu apreciez mult gustul si calitatile lobodei rosii, nu este o planta pretentioasa, mereu in gradina rasar cateva tufe de loboda si le folosesc la diferite retete. Azi va propun ,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.

Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)

Ingrediente: 300 g piept de pasare, 1 lingura de orez,  sare, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita vegeta, un praf de cimbru(cat iei cu 2 degete), 1 ceapa mica,  frunze de loboda rosie, 1 bucata carnat afumat, 1 cana bulion,  crengute de marar si cimbru proaspete.

Mod de preparare:
Pieptul de pasare se macina, eu l-am zdrobit cu blenderul, se amesteca cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam oul, condimentele, omogenizam compozitia, apoi in frunze de loboda mai mari, invelim sarmalutele, pe care le asezam circular intro oala, sau cratita. Peste sarmalute punem carnat taiat felii, crengutele de cimbru si marar, adaugam bulionul si apa daca mai este nevoie (sarmalutele sa fie acoperite de lichid). Fierbem sarmalutele la foc mic, aproximativ 30 minute. Se servesc cu smantana, sunt bune cu mamaliguta si ceapa verde. 
Taiem carnea bucati apoi o macinam cu blenderul.
Peste carne adaugam orezul, oul, condimentele.