joi, martie 31, 2011

Pasta de peste


Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente: 2 cutii hering in ulei, 1 pachet margarina/unt (1/2 pachet unt si 1/2 pachet margarina-untul da pastei un gust mai bun), 2 ceape albe/ rosii (aceste ingrediente raman la alegerea dumneavoastra, la ce aveti prin camara), 2 catei usturoi, zeama de la 1/2 de lamaie (de aceasta data eu nu am avut nici bucatica de lamaie prin casa), condimente pt peste.
Mod de preparare: punem toate ingredientele intrun vas pt blender si le blenduim pana obtinem o pasta omogena. Pasta de peste este foarte buna la dejun sau cina, ori alaturi de alte aperitive la diferite ocazii. Am ornat tartinele dupa cum vedeti. Desi pare neobisnuita, este foarte potrivita combinatia cu bucatele de minole (puteti pune chiar felii mai mari), acestea fiind dulci-acrisoare se potrivesc tare bine la gust cu pasta de peste.

Pregatim ingredientele.
Adaugam peste ceapa si usturoi pestele si condimentele, apoi blenduim.
Gata pasta de peste!


miercuri, martie 30, 2011

Crantanele cu masline


Aceasta reteta este insirata dupa o reteta a Sandrei Lee.

Timp de preparare: 35-40 minute.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj Linco, 200-250 g masline negre si verzi, 2-3 linguri pasta de tomate, piper, 100 g cascaval razuit pe razatoarea cu gauri mari, 1 ou.
Mod de preparare: lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat. Ungeti fiecare felie cu ou batut amestecat cu putina apa rece. Asezati feliile unse intro tava, pe hartie de copt si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se raceasca, apoi asezati crantanelele pe servetel absorbant sa se raceasc putin. Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se potrivesc bine cu bere sau vin.

Dupa ce ati presarat cascavalul, rulati foaia.
Aluatul rulat.
Ungem crantanelele cu ou si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza pe servetel absorbant.
Pofta buna!

marți, martie 29, 2011

Chiftelute cu trandafiri de paine


Preparati chiftelute din carne de porc, vita sau pasare, dupa aceasta reteta, cu sau fara susan, apoi le insirati pe bete de frigarui alaturi de trandafiri din coaja de paine rulata.


sâmbătă, martie 26, 2011

Salam de biscuiti, reteta de post



Timp de preparare: 25-30 minute.
Ingrediente: 500 g biscuiti simpli, 350-400 ml ceai de fructe, 3 linguri de zahar, 3 vanilii, 1 lingura miere, 125 g margarina Unirea, 4 cuburi de rahat colorat, 2 linguri de stafide, coaja rasa de la o lamaie mica, 3 linguri cacao.
Mod de preparare: la  400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle.  Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele.  Intro cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestem bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie. Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam. Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.
Sfat: mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.

Pregatim ingredientele.
Margarina si mierea se topesc pe foc.
Adaugam stafidele si restul de ceai.
Adaugam praful de cacao.
....adaugam biscuitii maruntiti, rahatul, coaja de lamaie.
Amestecam totul bine, lasam sa se raceasca putin.
Rulam compozitia in folie de nylon, legam la capete, lasam sa se raceasca.
Ceaiul de fructe.
Taiem felii dupa ce a stat cateva ore in frigider.
Pofta buna!

vineri, martie 25, 2011

Salata de varza proaspata

Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: 1 kg varza proaspata, 2 morcovi, sare, piper macinat, 2-3 linguri ulei, cimbru proaspat sau uscat (in general folosesc uscat, il am tot timpul la indemana), otet dupa gust.
Mod de preparare: pe un carpator sau planseta taiem  varza fideluta sau o razuim pe razatoarea cu gauri mari, sau pe ce razatoare aveti la indemana. Punem varza intro cratita incapatoare, o saram, o piperam, potrivim gustul de otet, adaugam uleiul, praful de cimbru, morcovii curatati, spalati si razuiti pe razatoarea cu gauri mari. Amestecam bine salata, apoi o decoram dupa imaginatie.
Din 1 kg de varza obtineti 3-4 portii de salata. Este foarte gustoasa langa preparate cu carne, dar se poate consuma ca atare.