vineri, martie 25, 2011

Salata de varza proaspata

Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: 1 kg varza proaspata, 2 morcovi, sare, piper macinat, 2-3 linguri ulei, cimbru proaspat sau uscat (in general folosesc uscat, il am tot timpul la indemana), otet dupa gust.
Mod de preparare: pe un carpator sau planseta taiem  varza fideluta sau o razuim pe razatoarea cu gauri mari, sau pe ce razatoare aveti la indemana. Punem varza intro cratita incapatoare, o saram, o piperam, potrivim gustul de otet, adaugam uleiul, praful de cimbru, morcovii curatati, spalati si razuiti pe razatoarea cu gauri mari. Amestecam bine salata, apoi o decoram dupa imaginatie.
Din 1 kg de varza obtineti 3-4 portii de salata. Este foarte gustoasa langa preparate cu carne, dar se poate consuma ca atare.



miercuri, martie 23, 2011

Mancare de soia, ciuperci, cartofi


Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente: 1 ceapa, 50 ml ulei, 2 lingurite boia dulce, 2 cartofi mari, 250 g ciuperci (nu conteaza ce fel), 50 g cuburi  de soia, 1 cub Maggi cu legume, sare, patrunjel verde.
Mod de preparare: punem cuburile de soia sa fiarba 20 minute in apa clocotita si sarata. Separat intro cratita incingem uleiul, punem ceapa taiata marunt, calim usor, adaugam boia, cartofii curatati, spalati si taiati cuburi. Adaugam ciupercile spalate si taiate bucati, saram si amestecam sa nu se lipeasca mancarea de cratita. Dupa 2 minute, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc domol cam 20-25 minute, pana se fierb cartofii si se formeaza un fel de sos. Scurgem cuburile de soia de apa, le presam usor sa iasa apa din ele, le adaugam peste cartofi si ciuperci, adaugam cubul de legume, potrivim de sare, lasam sa clocoteasca impreuna 1  minut. Se consuma cu patrunjel tocat marunt si muratura, langa mamaliga fierbinte.
Sfat: eu am folosit cartofi albi si mancarea s-a ingrosat de la sine. Daca aveti cartofi rosii, care nu se sfarama, s-ar putea sa trebuiasca sa ingrosati mancarea cu diresatura ( 1-2 lingurite cu varf de faina alba, inmuiata cu putina apa rece, sa aiba consistenta unei smantani pe care o adaugati la mancare si clocotiti 1 minut).

Calim ceapa in ulei, adaugam boia, cartofi, ciuperci.
Adaugam apa si fierbem, in timp ce cuburile de soia le fierbem separat.
Presaram verdeata.
 Azi, 23 martie 2011, este ultima zi in care puteti sa-mi acordati un vot!!!!!!
Dragi prieteni, sunt bucuroasa si multumesc tuturor care m-au sprijinit cu votul lor in competitia roblogfest editia 2011, pt ca am fost admisa in etapa a doua de votare, clasandu-ma printre cele 10 bloguri din finala. 
Rog vizitatorii blogului meu sa-mi acorde un vot daca sunt convinsi ca merit sustinerea lor. 
Ca sa votezi, intri Aici ai nevoie de cont, se face repede, daca ai cont te loghezi, apoi poti vota blogul meu ,,dulcesarat,,. 
Se poate vota si din butonul situat pe coloana din mijloc, unde scrie ,,Votezi roblogfest 2011,,
Va multumesc tuturor celor care sunteti decisi sa ma sustineti!
luni, martie 21, 2011

Concurs la Bucatar Maniac


Au mai ramas 3 zile in care va puteti inscrie in concurs pentru a castiga o carte de de bucate oferita de @Meteor Press. Trebuie doar sa lasati un comentariu pe blogul Bucatarului Maniac, gasiti detalii aici: