marți, octombrie 19, 2010

Premiu special de la Decorix

In luna septembrie am participat pe Decorix.ro la concursul lunii septembrie cu reteta ,,Zacusca de vinete cu gogosari copti ca pe Tarnave,, (aici puteti gasi reteta) si am fost foarte fericita sa fiu rasplatita cu un premiu special-pentru revenirea la traditie, prin reteta mea.  Multumesc mult organizatorilor, sponsorilor si doamnelor din juriu care m-au sustinut, dar si celor care m-au votat. Premiul meu a fost un aparat de scos samburii din visine si cirese:

Am primit un catalog de prezentare si un pliant.
Aparatul de scos samburii pt visine si cirese.



sâmbătă, octombrie 09, 2010

Chisatura ardeleneasca sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel



Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
150-200 g slanina afumata, mai moale, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa, sare.

Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara petrecute la bunica dinspre mama, intrun sat de pe valea Tarnavei Mari, aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se taiau felii mai groase  si se facea chisatura pt ciorbe, sau se intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri. Dar sa va spun cum se face chisatura:
Mod de preparare: pe un dog de lemn, sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.

Avem nevoie de slanina afumata mai moale, patrunjel verde si ceapa.
Maruntim patrunjelul, slanina, ceapa.
Amestecam totul bine.
Se serveste cu paine si rosii.

joi, octombrie 07, 2010

Toping de caise



Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente: dulceata de caise. Se poate folosi orice fel de dulceata pe care o aveti la indemana.
Mod de preparare: dulceata de caise se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta omogena, se pune in poche si folosim la ornarea deserturilor. Daca nu dispuneti de poche, puteti folosi tot asa de bine o punga de plastic pe care o gauriti usor la varf.