vineri, iunie 25, 2010

Piept de pasare cu conchiglie si zarzavat

Timp de preparare:15-20 minute.
Ingrediente: 1 piept de pasare, 2 rosii, 1 ardei, 2 cepe verzi, 50 ml ulei, sare, piper, vegeta, un praf busuioc, un praf rozmarin, patrunjel verde, 100 ml bulion. Paste: 200 g conchiglie, sau orice fel de paste va plac.
Mod de preparare: Intro tigaie incingem uleiul, adaugam carnea taiata bucatele, o calim 4-5 minute la foc potrivit, amestecand mereu, adaugam condimentele, apoi ceapa taiata rondele, ardeiul fasii si rosiile taite marunt, lasam la fiert 10 minute, adaugam bulionul, potrivim de sare daca mai e nevoie si mai fierbem 5 minute, pana rezulta un sos. Intre timp, preparam pastele conform instructiunilor. Dupa fierbere scurgem pastele de apa. Servim alaturi de bucati de piept si sos, deasupra presaram patrunjel verde tocat. Cantitatile sunt pt 2 portii.
luni, iunie 21, 2010

Triunghiuri cu branza sau cu sunca







Timp de preparare: 1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj, 1 ou pt uns, mac, chimen.
Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita, piper, 1 ou, 1 lingurita chimen.
Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita, 1 lingurita chimen, piper, 1 lingurita oregano, 1 ou.
Mod de preparare: Se desface foia de foitaj dupa dezghetare, se taie patratele, apoi se umple cu umplutura de branza, preparata din ingredientele pt aceasta umplutura bine amestecate. Pe fiecare patrat, se adauga 1 lingurita de umplutura, pliem aluatul in jumatate sa iasa un triunghi, care se lipeste apasand pe margine cu furculita. La fel procedam si pt triunghiurile umplute cu sunca, pe care o preparam amestecand ingredientele de la umplutura de sunca. Batem oul pt uns si pensulam triunghiurile pe care le presaram cu mac si chimen, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute la foc potrivit. Din aluatul ramas am modelat cateva saratele.

Salata de rosii cu capsuni

Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa) Din ciclul denumit de mine ,,salate indraznete si neobisnuite,, din cartea de bucate a renumitului ,,Xabier Gutierez care ne ofera o carte de bucate cu 1000 de retete foarte simple si combinatii uneori indraznete, dar fara complicatii, menite sa trezeasca pasiunea pentru gatit. Gutierrez a primit Premiul National pentru Gastronomie pentru cea mai buna lucrare publicata in anul 2005, acordat cartii sale Asfalto culinario,,. Ingrediente: La aceasta reteta avem nevoie pt 4 persoane de: 4 rosii medii, 300 g capsuni, 40 ml ulei masline, sare, zahar, 1 ceapa verde proaspata tocata, otet de mere, oregano (eu am pus uscat; precizez ca in imaginile atasate, am preparat o salata pt 2 persoane). Mod de preparare: Curatam rosiile spalate, se taie marunt, se pun intrun bol. Se adauga capsunile spalate, taiate bucati si ceapa verde taiata rondele. Adaugam celelalte ingrediente, amestecam si servim la temperatura camerei.