Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pt ca sunt adepta legii lui Lovoisier, nimic nu se pierde, totul se
transforma, in conditiile de criza o aplic tot mai des.
Pt ca am preparat pateuri cu branza si pt ca am pregatit prea multa umplutura, ceea ce mi-a ramas am folosit la crochete.
Avem nevoie de: 2 linguri pline cu branza telemea, 2 felii paine, 1/2
lingurita chimion, 1 ou, 1 mana ceapa verde, 1 mana patrunjel verde, 1
lingura gris, piper.
Pt prajit: ulei(am folosit de palmier, este mai sanatos pt prajeli, dar
se poate folosi orice ulei), 2 linguri de faina, 2 linguri pesmet si
inca 1 ou.
Mod de preparare:
Am amestecat branza ramasa cu painea inmuiata si stoarsa bine,
chimenul, piperul, grisul, oul, verdeata taiata marunt, le-am framantat
bine, apoi cu mana in faiana, am format bilute mici, le-am tavalit prin
faina, prin oul batut bine, apoi prin pesmet. Se pun crochetele la
prajit un uleiul incins, le intoarceti cu o paleta sa se prajeasca pe
toate partile, se scot pe servet absorbant. Aveti grija trebuiesc
pazite sa nu se arda, se fac repede. Se servesc cu legume sau cu sos de
iaurt racoros(iaurt+usturoi+patrunjel verde). Din aceasta compozitie
mi-au rezultat 11 crochete mari.