marți, martie 09, 2010

Rulouri pentru vin sau bere

Timp de preparare: 50 minute
 Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj Linco.
 Pt umplutura: 400 g salam afumat, 1 ou, sare, piper, 2 lingurite oregano, 1 lingurita enibahar, mac.
 Mod de preparare: Pana se decongeleaza aluatul, putem prepara umplutura. Salamul se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se condimenteaza cu piper, sare, oregano, enibahar, adaugam oul, amestecam totul bine, lasam deoparte. Se lasa aluatul la decongelat, se desface, se intinde pe masa sau planseta, se aseaza umplutura, se ruleaza si se taie. Se fac cateva suluri din aceasta cantitate de aluat, si fiecare sul se taie in 4, se ung bucatile obtinute cu apa, se presara sare si mac. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit, 30-35 minute la foc potrivit pana se rumenesc. Sunt foarte gustoase si merg langa vin sau bere.
vineri, martie 05, 2010

Puisori din mamaliga cu smantana pt copilasi mofturosi

Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: Faina de mamaliga grisata, apa, sare, smantana. Pt decor morcovi, piper, patrunjel verde si un praf de piper pe spatele puisorului.
Mod de preparare: Se face o mamaliguta mai vartoasa din malai grisat si apoi modelam puisori pe care ii servim cu smantana. Nepotica mea care e tare mofturoasa mananca cu bucurie mamaliga modelata astfel si smantana.

Ficatei de pasare cu mamaliguta

Timp de preparare: 20 minute.
Ingrediente: 1 kg de ficatei de pasare, 2 lingurite boia, 1 lingurita, piper, 1 lingurita vegeta, 1 legatura patrunjel verde, 3 catei de usturoi, 1 lingurita cimbru uscat, 200 ml ulei.
Mod de preparare: Ficateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs. Intrun craticior, punem uleiul la incins, adaugam boiaua si imediat ficateii. Acum adaugam usturoiul, piperul si cimbrul, lasam la foc potrivit 10 minute, adaugam vegeta si sare daca mai e nevoie, amestecam usor si imediat stingem focul. Deasupra presaram patrunjel verde tocat. Am servit cu mamaliguta pe care am modelat-o asa cum o vedeti! La timpul necesar curatarii si spalarii ficateilor(cam 10 minute) se adauga cel al prepararii pe foc. Timpul total este de 20 minute.