Dedicatia organizatoarei, careia ii multumesc mult. |
luni, decembrie 20, 2010
Un nou premiu la concursul de retete cu ceapa
dulcesarat
maria elena
at
20 decembrie
retete,culinar
Premii 2010,
Un nou premiu la concursul de retete cu ceapa
In luna decembrie 2010 am participat la un concurs cu retete ce contin ceapa. Pt cei interesati, gasiti aici reteta cu care am participat. Am avut bucuria sa primesc un premiu, ce consta intro carte de retete. Multumesc mult sustinatorilor mei care m-ai votat si organizatoarei concursului Lop Fras pt initiativa si premiile frumoase puse in joc.
vineri, decembrie 17, 2010
Sunt tare bucuroasa ca 2 retete de-ale mele au aparut in ,,Mozaic de buzunar,, un supliment al publicatiilor Flacara. Retetele sunt: Salata de boeuf, gasiti reteta AICI si a doua reteta este Tocanita de ceapa, iar reteta o gasiti AICI. Vreau sa multumesc sitului ,,gustos.ro,, datorita caruia au fost publicate aceste retete, echipei gustos.
Mozaic de buzunar
joi, decembrie 02, 2010
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 250 g ficat de vita, 5 cepe, cateva rosii(eu am folosit 6-7 rosii congelate, nu prea mari), 150 ml ulei, piper, ½ lingurita cimbru uscat, 100 ml apa, 1 ardei gras taiat bucatele mici, 2 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel verde.
Mod de preparare: intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata pestisori, se caleste la foc mic 2 minute, adaugam ficatul spalat, taiat bucatele, lasam la foc mic, amestecam usor, adagam 100 ml apa. Dupa vreo 10 minute adaugam rosiile, ardeiul, piperul si cimbrul, fierbem aprox 15 minute la foc domol, avand sa nu se prinda de cratita. Stingem focul, adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti, potrivim de sare si presaram patrunjel verde tocat marunt. Se serveste cu muratura si mamaliguta calda.
Ficat de vita cu ceapa
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 250 g ficat de vita, 5 cepe, cateva rosii(eu am folosit 6-7 rosii congelate, nu prea mari), 150 ml ulei, piper, ½ lingurita cimbru uscat, 100 ml apa, 1 ardei gras taiat bucatele mici, 2 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel verde.
Mod de preparare: intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata pestisori, se caleste la foc mic 2 minute, adaugam ficatul spalat, taiat bucatele, lasam la foc mic, amestecam usor, adagam 100 ml apa. Dupa vreo 10 minute adaugam rosiile, ardeiul, piperul si cimbrul, fierbem aprox 15 minute la foc domol, avand sa nu se prinda de cratita. Stingem focul, adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti, potrivim de sare si presaram patrunjel verde tocat marunt. Se serveste cu muratura si mamaliguta calda.
Punem ceapa la calit |
Taiem ficatul bucatele |
Ficatul taiat se adauga peste ceapa |
Este gata! |
Presaram patrunjel verde tocat. |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)