1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
½ kg carne de porc, 4 morcovi, 2-3 fire ceapa verde, 2-3 fire usturoi
verde, 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de telina verde, 1-2
fire marar verde, 1 cescuta pt cafea cu orez, 200 g mazare bonduelle
congelata(1/2 de punga), 2 cartofi, ½ de varza mai mica, 4 rosii
cherry(eu am avut de gradina insa congelate), sare, 1 ou, 2 linguri de
smantana.
Mod de preparare:
Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape
fiarta, adaugam morcovii taiati cubulete, orezul spalat, ceapa si
usturoiul taiate marunt, cartofii curatati, spalati, taiati cubulete,
rosioarele oparite(ca sa le putem decoji). Cand zarzavatul este fiert,
potrivim de sare, stingem focul. Dregem ciorba cu galbenusul de ou
amestecat bine cu smantana si cu putina ciorba din oala, apoi desertam
diresatura in oala, presaram verdeata tocata marunt. Cine doreste poate
adauga si albusul separat in oala de ciorba(acesta se coaguleaza daca
se aduga imediat dupa ce stingem focul). Se serveste ciorba cu ardei iute.