Prăjitură cu fulgi de cocos de post
Chec de post cu portocale
Un desert ușor de preparat și gustos totodată, acest chec. Fiindcă nu de multă vreme am primit un premiu dulce de la Green sugar, am facut acest chec folosind îndulcitorul pe care l am primit. Pentru ca produsul are o putere dubla de îndulcire, am folosit doar jumătate din cantitatea de zahăr prevăzută în rețetă.
Ingrediente:
-150 ml suc de portocale care dă culoarea plăcută checului
-coaja răzuita de la o portocală, bine spălată înainte de a fi răzuită
-75 g îndulcitor green sugar premium (în loc de 150 g de zahăr obișnuit)
-100 ml ulei floarea soarelui
-250 g făină albă
-1 plic praf de copt
-2 pliculețe zahăr vanilinat
-1 pumn de merișoare deshidratate (puteți pune un pumn de nucă tăiată bucatele sau stafide)
Mod de preparare:
Într-un vas puneți sucul de portocale, adăugați îndulcitorul, zaharul vanilinat, coaja de portocală răzuită, și cu lingura de lemn sau tel amestecați până se topește îndulcitorul. Adăugați uleiul, apoi faina și praful de copt date prin sită, merisoarele. Omogenizați totul bine sa nu fie cocoloașe, turnați compoziția într-o forma de chec în care ați pus hârtie de copt. Coaceți checul la 160° timp de 45/50' în cuptor electric cu ventilație, pe șina din mijloc. Verificați cu scobitoarea. După coacere lăsați checul să se răcească în formă, apoi scoateți l din tavă și tăiați l felii.
Maioneză din avocado
MAIONEZĂ DIN AVOCADO
Pentru maioneza din avocado ai nevoie de
-1 avocado foarte bine copt, - 100 ml ulei,
-1 lingură muștar(am folosit muștar picant)
-zeamă de lămâie după gust,
-sare,
-piper opțional.
Mod de preparare:
într-un vas înalt de plastic, puneți pulpa de avocado, peste, adăugați muștarul, zeama de lămâie, uleiul și cu un blender vertical mixați totul bine și în puțin timp veți obține o maioneza cremoasa, gustoasă , frumos colorată în verde. De aceasta dată eu am mâncat asa cu pâine prăjită, ceapă și rucola, însă puteți folosi maioneză aceasta de post la ciuperci, năut, etc...