Timp de preparare: 24 ore.
Ingrediente: gogosari, zahar, sare, foi de dafin, hrean, piper boabe. Pt fiecare kg de gogosari, avem nevoie de: 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata (pt conserva), ½ lingurita salicilat.
Mod de preparare: curatam gogosarii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara. Puteti sa pregatiti aceasta muratura din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume pe care doriti sa o conservati. La 5 kg de gogosari am avut nevoie de 1 borcan de 3 l si 2 borcanele de 800 g. Puteam sa pun muratura in 2 borcane de 2 l. In borcanul de 3 litri am cam inghesuit bietii gogosari! Daca doriti o salata rapida, pe care nu o pastrati pt iarna, nu puneti salicilat.