joi, august 29, 2024

Broccoli cu iaurt, aperitiv



Un aperitiv simplu, răcoros, rapid, sănătos, gustos!
Broccoli cu iaurt👇
Ingrediente:
-câteva buchetele de broccoli fierte
- 2 linguri de iaurt de capra ( puteti folosi iaurt grecesc, sau orice iaurt cremos
- 1 lingura ulei masline, sau de care va place
- sare
- piper
- 1 cățel de usturoi răzuit
- dacă agreați gustul, câteva fire de pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Puneți la fiert în apa cu sare buchetelele de broccoli. După fierbere scurgeți apa, pasati broccoli, adăugați iaurtul, uleiul, sare, piper, usturoi răzuit, amestecați și gata!
Un aperitiv simplu, răcoros, rapid, sănătos, gustos!
sâmbătă, august 03, 2024

Răsturnată cu caise




Ușor de realizat și delicioasa!

Aveți nevoie de:







-12 sau 13 caise
-o cescuta de zahar(cam 100 g)
-1 plic zahar vanilinat
-30/40 g unt
-5 oua
-5 linguri zahăr
-1 lingura ulei
-6 linguri faină
-un praf de sare
-o jumătate linguriță praf de 
copt
Aveți nevoie de o forma rotunda cu diametrul de 25 cm.

Mod de preparare:

așezați în forma jumătăți de caise, din loc în loc puneți bucățele de unt la temperatura camerei. Presărați zaharul +zaharul vanilinat. Puneți deoparte. Între timp bateți spumă ouale(eu le bat împreună cu ajutorul robotului, puteți sa separați albușul de gălbenuș), împreună cu praful de sare, adăugați zahărul, mixați pana la topirea acestuia, adăugați uleiul, mixați pt incorporarea acestuia, la final adăugați faina amestecată cu praful de copt. Turnați compoziția în forma cu caise, dați la cuptor la 180° cam 40/45'. Testați cu scobitoarea, când iese curata și prăjitura e frumos rumenita, scoateți o din cuptor, o lăsați puțin sa se răcească. Desprindeti cu un cuțit marginea prăjiturii, apoi răsturnați pe un platou corespunzător ca mărime. Dacă doriți puteți pudra cu zahar pudră!

miercuri, aprilie 03, 2024

Pastă de fasole boabe cu leurdă

Am găsit în piață leurdă și am preparat această pastă, gustoasă și sănătoasă. Mai jos găsiți ingredientele:
Ingrediente:
- fasole albă din conservă/o cutie scursa de zeamă 
- o mână de leurdă bine spălată 
- o ceapă albă caramelizată în 2 linguri de ulei de măsline
- sare
-piper măcinat
- încă 2 linguri de ulei de măsline
- câteva crenguțe de pătrunjel verde
- 1 lingură de muștar cu hrean
Mod de preparare:
într-un bol încăpător, puneți boabele de fasole albă scurse de zeamă, peste, adăugați leurda tăiată grosier, sare, piper, ceapa caramelizată, cele 2 linguri de ulei, muștarul și cu un blender vertical blenduiți toate ingredientele până obțineți o pastă gustoasă și aspectuoasă.