duminică, martie 19, 2023

Orez cu năut și broccoli

Vă recomand această mâncare de post, gustoasă și sățioasă. Nu vă ia prea mult timp pt preparare, sper să vă placă și să o faceți și voi. 

INGREDIENTE NECESARE:
-1/2 cana(o jumătate) de orez
-1/2 cana năut fiert din conservă, sau dacă doriți puteți fierbe voi năutul după ce l ați hidratat de seara pana dimineața
-1 ceapă albă mare
-3 căței de usturoi
-4 linguri ulei
-2 lingurițe boia dulce 
-1 lingură pastă de ardei capia făcută de mine
-sare și piper după dorință 
-broccoli cam 250 g
-ardei capia) cam o jumătate de ardei) 
-o legătură pătrunjel verde tocat marunt

MOD DE PREPARARE:
Într-un craticior puneți la fiert în apa cu sare orezul spălat. Pana fierbe orezul spălați broccoli, desfaceți l buchetele, puneți l la fiert în apa cu sare. După ce orezul a fiert îl luați de pe foc si într-o alta cratiță puneți uleiul la încins, adăugați ceapa tăiată mărunt și o gătiți pana are un aspect sticlos, moment în care adăugați ardeiul capia tăiat fâșii f subțiri, usturoiul tăiat mărunt. Căliți vreo 2 minute, adăugați boiaua dulce, pasta de ardei, amestecați, apoi puneți orezul scurs de apă, năutul la fel scurs de apă, potriviți gustul de sare și piper, adăugați pătrunjelul tocat mărunt. Amestecați ușor și la final puneți și broccoli fiert și scurs de apă. Amestecați cu grija sa nu se zdrobească buchetelele de broccoli. Cam atât! Un fel principal asa cum spuneam gustos, sățios! 
duminică, martie 12, 2023

Ciuperci cu maioneză din avocado

 


Ciuperci cu maioneză din avocado!

Tare bun, dacă te interesează rețeta, ramai pe pagina și citește ⬇️

Ai nevoie de o cutie mica  de ciuperci, pe care le scurgi de zeama în care au fost conservate, 1 ceapa alba curățată și razuita.

Pentru maioneza de avocado ai nevoie de

-1 avocado foarte bine copt,

 - 100 ml ulei,

-1 lingură muștar, 

-zeamă de lămâie după gust, - sare, 

-piper opțional.

Preparam maioneza:

într-un vas înalt de plastic, puneți pulpa de avocado, peste, adăugați muștarul, zeama de lămâie, uleiul și cu un blender vertical mixați totul bine și în puțin timp veți obține o maioneza cremoasa, gustoasă , frumos colorată în verde. În continuare, peste maioneză adăugați ciupercile  scurse de zeamă și tăiate dacă sunt bucăți mai mari. Adăugați ceapa razuită, potriviți gustul de sare  și gata pt consum.


Ciorbă de mazăre de post


Ciorbă de mazăre, de post

Ingrediente:
-300 g mazăre congelată
-2 morcovi
-1 rădăcină pătrunjel 
-1 țelină mică 
-ardei gras(eu am avut roșu congelat)
-1 ceapa albă
-2 cartofi
-250 ml bulion
-2 linguri gris
-1 legătură pătrunjel verde
-leuștean verde
-sare, oțet după gust
-75 ml ulei
Mod de preparare:
Punem la fiert  3 litri apă. Pana fierbe apa, separat într o tigaie călim după cum urmează: ceapa, morcovii, pătrunjelul, țelina tăiate mărunt, ardeiul. Când apa fierbe, adăugăm zarzavatul călit și fierbem cam 10 minute. Adăugați apoi mazărea congelată. După alte 15 minute, adăugați cartofii tăiați cubulețe. Verificați când sunt fiarte mazărea și cartofii. Dacă acestea sunt fierte puteți adăuga grisul care va îngroșa ciorba. După vreo 7  minute puneți bulionul, potriviți gustul de sare și de acru (cu puțin oțet) Lăsați ciorba să clocotească vreo 3 minute și stingeți focul. Presărați în ciorbă verdeața tăiată mărunt.