Ingrediente:
-1 cutie icre negro 2000,
-1 lingură de oțet sau zeamă de lămâie, iar dacă va place gustul mai acrișor, adăugați după gustul dumneavoastră
-300 ml ulei
-1 felie pâine albă înmuiată în apa rece apoi stoarsă bine
-o ceapă albă tăiată marunt
-2 linguri apa minerala
Mod de preparare:
Puneți într un bol /vas înalt 3 sferturi din cantitatea de icre, adăugați otetul/zeama de lămâie la alegere, blenduiți compoziția câteva secunde cât să zdrobiți icrele sa iasă gelatina din ele, imediat adăugați pâinea înmuiată și stoarsa, continuați să blenduiți, veți obține o compozitie f consistentă, apoi puteți adaugă câte 50 ml ulei deodată, continuând sa blenduiți. Procedați asa pana la epuizarea cantității de ulei. Adăugați ceapa tăiată mărunt și blenduiți până la mărunțirea și incorporarea ei în compoziție. Acum puteți adaugă și restul de icre pe care le incorporați în salata de icre amestecând cu o lingură de lemn și pentru ca salata sa fie pufoasă adăugați 2 linguri de apa minerală, amestecând în salată pt omogenizare. Dacă doriți salata mai acrișoară adăugați încă puțin oțet (eu am folosit oțet) sau zeamă de lămâie după cum va place. Poftă bună!