marți, ianuarie 03, 2023

Icre de cod/negro 2000


De când am experimentat aceasta noua metoda de a prepara salata de icre, o folosesc frecvent. Nu folosesc decât pâine, ulei, otet/zeama de lămâie la alegere, ceapa și putina apa minerala pt ca salata de icre sa devina pufoasă. Folosesc un blender vertical și salata se prepară rapid.
Ingrediente:
-1 cutie icre negro 2000, 
-1 lingură de oțet sau zeamă de lămâie, iar dacă va place gustul mai acrișor, adăugați după gustul dumneavoastră 
-300 ml ulei
-1 felie pâine albă înmuiată în apa rece apoi stoarsă bine
-o ceapă albă tăiată marunt
-2 linguri apa minerala
Mod de preparare: 
Puneți într un bol /vas înalt 3 sferturi din cantitatea de icre, adăugați otetul/zeama de lămâie la alegere, blenduiți compoziția câteva secunde cât să zdrobiți icrele sa iasă gelatina din ele, imediat adăugați pâinea înmuiată și stoarsa, continuați să blenduiți, veți obține o compozitie f consistentă, apoi puteți adaugă câte 50 ml ulei deodată, continuând sa blenduiți. Procedați asa pana la epuizarea cantității de ulei. Adăugați ceapa tăiată mărunt și blenduiți până la mărunțirea și incorporarea ei în compoziție. Acum puteți adaugă și restul de icre pe care le incorporați în salata de icre amestecând cu o lingură de lemn și pentru ca salata sa fie pufoasă adăugați 2 linguri de apa minerală, amestecând în salată pt  omogenizare. Dacă doriți salata mai acrișoară adăugați încă puțin oțet (eu am folosit oțet) sau zeamă de lămâie după cum va place. Poftă bună! 
 

luni, noiembrie 21, 2022

Pateu din năut de post


  
 
Pateul de năut este un preparat care poate fi consumat în perioadele de post. Năutul este sănătos și gustos, conține vitamine și minerale, fibre, controlează apetitul. Când vreți să pregătiți pateu de năut, începeti cu înmuierea năutului în apă rece de seara până dimineața. După înmuiere, spălați năutul în câteva ape, apoi fierbeți cam 2 ore sau cât vă place de fiert. După fierbere se strecoară și se lasă să se răcească.

Aveti nevoie de:

-1 cană de năut fiert

-1 ceapă albă uscată mare

-4 căței de usturoi 

-100 ml ulei floarea-soarelui 

-2 lingurițe de boia dulce 

-sare, piper după gust 

-zeamă de lămâie (eu am folosit de la o jumătate de lămâie 

Mod de preparare:

Într-un bol puneți cantitatea de năut fiert și scurs de apa, ceapa și usturoiul mărunțite, restul ingredientelor și cu un mixer vertical, mixați bine ingredientele pana obțineți o compoziție fină și densă de consistența pateului. Mai potriviți gustul de sare și piper dacă e necesar și pateul este gata. Este foarte gustos, eu îl mănânc cu măsline verzi sau cu roșii. Aceasta este rețeta de pateu din năut, sper sa încercați și sa va placă. 





duminică, noiembrie 20, 2022

Supă cremă de dovlecei

Supa cremă de dovlecei e potrivită mai ales pentru perioadele de post, dar o puteți face în tot timpul anului, deoarece dovlecelul se găsește permanent. Rețeta e simpla, se face destul de repede.
Aveți nevoie de:
-800 g dovlecel din care scoateți samburii
-3 sau 4 morcovi
-2 cepe albe
-1 rădăcină patrunjel
-o jumătate țelină mai mare
-150 ml ulei de floarea soarelui
-2 sau 3 frunze de dafin
-sare, piper după gust
Mod de preparare:
Se curata zarzavatul, se taie bucatele, nu contează aspectul pt ca vor fi fierte.
Într-o oală pt supă, încingeți uleiul, adăugați ceapa, căliți cam 3 sau 4 minute, adăugați și restul de zarzavat, continuați călirea zarzavatului încă vreo 5 sau 6 minute, timp în care amestecați cu lingura de lemn sa nu se ardă. După călire, acoperiți cu apa și fierbeți pana când zarzavatul se înmoaie bine. Potriviți gustul de sare și piper. După fierbere, scoateți frunzele de dafin și blenduiți compoziția și obțineți o supă cremă delicioasă. Serviți fierbinte cu puțin ulei de măsline deasupra.