Poate pentru unii nu pare prea interesant acest compot, insa nu e de aruncat. Acum e vremea dovleacului, ca deja a cazut bruma si se stie, el devine mai bun, mai dulce, daca e batut de bruma. Asadar pt ca am avut in gradina 3 dovleci si mi-era mila sa nu-i folosesc daca tot i-a facut Dumnezeu, m-am gandit sa fac compot si dulceata de dovleac.
Compotul se face usor, iata reteta:
Timp de preparare: 25 minute.
Ingrediente: dovleac de tara, zahar tos, apa, zahar vanilat, scortisoara.
Mod de preparare: o bucata de dovleac se curata de samburi si coaja, se taie cubulete, se spala, se umple un borcan de 800 g spalat bine, se toarna apa pana la gatul borcanului. Goliti continutul borcanului intro cratita, adaugati 5 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita mica de scortisoara. Adaugati in plus 100 ml apa, deorece scade la fiert. Ar fi bine sa folositi baton de scortisoara in loc de scortisoara praf, pt ca siropul din compot se inchide la culoare, la fel si cuburile de dovleac din cauza prafului. Eu nu am avut baton si am folosit scortisoara pulbere. Puneti cuburile de dovleac la fiert la foc mic impreuna cu apa, zaharul tos, vanilia si scortisoara. Fierbeti cuburile de dovleac pana se inmoaie dar nu se zdrobesc, apoi turnati-le in borcan impreuna cu siropul rezultat si sigilati borcanul. Compotul este bun si aromat, nu pare a fi dintrun banal dovleac!
In curand va voi prezenta 2 retete de dulceata din dovleac, asa ca fiti cu ochii in patru.