marți, octombrie 19, 2010
Premiu special de la Decorix
In luna septembrie am participat pe Decorix.ro la concursul lunii septembrie cu reteta ,,Zacusca de vinete cu gogosari copti ca pe Tarnave,, (aici puteti gasi reteta) si am fost foarte fericita sa fiu rasplatita cu un premiu special-pentru revenirea la traditie, prin reteta mea. Multumesc mult organizatorilor, sponsorilor si doamnelor din juriu care m-au sustinut, dar si celor care m-au votat. Premiul meu a fost un aparat de scos samburii din visine si cirese:
sâmbătă, octombrie 09, 2010
Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
150-200 g slanina afumata, mai moale, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa, sare.
Chisatura ardeleneasca sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel
dulcesarat
maria elena
at
09 octombrie
retete,culinar
Chisatura ardeleneasca sau pasta de slanina ceapa si patrunjel,
Mancare
Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
150-200 g slanina afumata, mai moale, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa, sare.
Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara
petrecute la bunica dinspre mama, intrun sat de pe valea Tarnavei Mari,
aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se
facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati
gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata
asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se
taiau felii mai groase si se facea chisatura pt ciorbe, sau se
intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum
ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri. Dar
sa va spun cum se face chisatura:
Mod de preparare: pe un dog de lemn, sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.
Mod de preparare: pe un dog de lemn, sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.
Avem nevoie de slanina afumata mai moale, patrunjel verde si ceapa. |
Maruntim patrunjelul, slanina, ceapa. |
Amestecam totul bine. |
Se serveste cu paine si rosii. |
joi, octombrie 07, 2010
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente: dulceata de caise. Se poate folosi orice fel de dulceata pe care o aveti la indemana.
Mod de preparare: dulceata de caise se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta omogena, se pune in poche si folosim la ornarea deserturilor. Daca nu dispuneti de poche, puteti folosi tot asa de bine o punga de plastic pe care o gauriti usor la varf.
Toping de caise
Timp de preparare: 5 minute
Ingrediente: dulceata de caise. Se poate folosi orice fel de dulceata pe care o aveti la indemana.
Mod de preparare: dulceata de caise se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta omogena, se pune in poche si folosim la ornarea deserturilor. Daca nu dispuneti de poche, puteti folosi tot asa de bine o punga de plastic pe care o gauriti usor la varf.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)