Interviu
marți, iulie 05, 2016
Cate ceva despre mine (2016)
Prietenii mei de pe site ul gustos.ro au vrut sa stie mai multe despre mine. Cine doreste sa afle ce m au intrebat si ce le am raspuns, aflati de aici, daca dati click pe:
Interviu
Interviu
joi, aprilie 21, 2016
Nimic dificil pt acest pranz. In tigaia dry coocker am pus la preparat pieptul de rata taiat in doua de a lungul, sarat si piperat. Separat am fiert zarzavatul in apa cu sare: 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 cartof, taiate dupa pofta inimii. Scurgeti apa de pe zarzavat, adaugati putin unt, cous-cous fiert conform indicatiilor de pe amabalaj (desigur scurs de apa), presarati patrunjel verde tocat si serviti cu pieptul de rata.
Piept de rata cu legume si cous-cous
dulcesarat
maria elena
at
21 aprilie
retete,culinar
Piept de rata cu legume si cous-cous,
Preparate cu carne
Nimic dificil pt acest pranz. In tigaia dry coocker am pus la preparat pieptul de rata taiat in doua de a lungul, sarat si piperat. Separat am fiert zarzavatul in apa cu sare: 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 cartof, taiate dupa pofta inimii. Scurgeti apa de pe zarzavat, adaugati putin unt, cous-cous fiert conform indicatiilor de pe amabalaj (desigur scurs de apa), presarati patrunjel verde tocat si serviti cu pieptul de rata.
marți, aprilie 19, 2016
Aveti nevoie de: 1 litra fasole boabe tarcata, 1 kg cozi afumate de porc, 1 ceapa, 3 morcovi mari, 2 radacini patrunjel, 5 catei de usturoi, 300 ml bulion, sare, putin otet, patrunjel verde, leustean verde, tarhon.
Mod de preparare: intr o oala cu apa rece de 4 litri puneti fasolea curatata de impuritati si spalata la fiert. Separat in alata oala, dupa ce le ati spalat, puneti la fiert cozile de porc afumate.
Urmariti fasolea si dupa ce clocoteste vreo 10 minute, aruncati apa maronie, spalati boabele cu apa rece, apoi le puneti iar la fiert tot in apa rece. Cand fasolea este aproape fiarta adaugati zarzavatul curatat spalat si taiat marunt (ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel).
Revenim la carne, care dupa ce este fiarta se scoate, se curata de pe oase si se adauga peste fasole si zarzavat. Cu siguranta ca intre timp apa de pe fasole a scazut, insa completati cu zeama in care a fiert carnea. Cand totul este fiert, adaugati bulionul, potriviti gustul ciorbei de sare si otet.
Pentru ca aceasta ciorba este destul de consistenta, nu i mai facem nimic( ma refer la rantas sau diresatura), adaugam doar usturoiul zdrobit si cele 3 tipuri de verdeturi aromate tocate marunt: patrunjel, leustean, tarhon. Seviti cu ceapa verde, ardei iute (depinde de preferinta) si daca va place mamaliga, neaparat cu mamaliga.
Ciorba de fasole cu carne
Aveti nevoie de: 1 litra fasole boabe tarcata, 1 kg cozi afumate de porc, 1 ceapa, 3 morcovi mari, 2 radacini patrunjel, 5 catei de usturoi, 300 ml bulion, sare, putin otet, patrunjel verde, leustean verde, tarhon.
Mod de preparare: intr o oala cu apa rece de 4 litri puneti fasolea curatata de impuritati si spalata la fiert. Separat in alata oala, dupa ce le ati spalat, puneti la fiert cozile de porc afumate.
Urmariti fasolea si dupa ce clocoteste vreo 10 minute, aruncati apa maronie, spalati boabele cu apa rece, apoi le puneti iar la fiert tot in apa rece. Cand fasolea este aproape fiarta adaugati zarzavatul curatat spalat si taiat marunt (ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel).
Revenim la carne, care dupa ce este fiarta se scoate, se curata de pe oase si se adauga peste fasole si zarzavat. Cu siguranta ca intre timp apa de pe fasole a scazut, insa completati cu zeama in care a fiert carnea. Cand totul este fiert, adaugati bulionul, potriviti gustul ciorbei de sare si otet.
Pentru ca aceasta ciorba este destul de consistenta, nu i mai facem nimic( ma refer la rantas sau diresatura), adaugam doar usturoiul zdrobit si cele 3 tipuri de verdeturi aromate tocate marunt: patrunjel, leustean, tarhon. Seviti cu ceapa verde, ardei iute (depinde de preferinta) si daca va place mamaliga, neaparat cu mamaliga.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)