O tocanita deosebit de gustoasa, satioasa pt un pranz de post!
Aveti nevoie de: 500 g ciuperci pleurotus, 1 ceapa, 100 ml ulei, ardei copt (se poate si fara), 1 cana de baby carottes congelati, 2 lingurite boia dulce, sare, 1 lingurita piper macinat, 3 catei de usturoi, patrunjel verde tocat.
Mod de preparare: intr o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa curatata spalata taiata marunt, caliti pana la aspect sticlos, adaugati ciupercile spalate taiate mai mici, caliti usor, adaugati boia, ardeii copti, baby carottes, sare. Dupa ce ciupercile isi lasa apa, nu va temeti sa mai adaugati apa in asa fel incat ciupercile sa fie usor acoperite de apa si fierbeti mancarea cam 30 minute. Adaugati piperul usturoiul taiat, zdrobit, maruntit (cum doriti) si ingrosati tocanita cu 1 lingura de faina alba pe care ati amestecat o cu putina apa rece pana nu mai sunt cocoloase. Dupa ce stingeti focul presarati verdeata taiata marunt. Mamaliga ar trebui sa fie nelipsita!