Daca timpul dumneavoastra este limitat si totusi ati vrea sa aveti aceasta dulceata in camara pt zilele lungi de iarna, este o alegere buna sa o incercati. Daca ati hotarat sa preparati dulceata, aveti nevoie de aprox 1 ora. Nu veti regreta nicio secunda, este delicioasa si parfumata.
Incepeti intotdeauna cu spalatul borcanelor pe care le sterilizati apoi in cuptorul aragazului preincalzit, pana se usuca apa de pe ele (cam 10 minute).
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 3 kg de prune, 3 plicuri gel fix 2:1, 3 lingurite cuisoara macinate, 2 lingurite scortisoara macinata, 3 vanilii, 1 kg si jumatate zahar.
Mod de preparare: spalati prunele, scoateti samburii. Intro oala, taiati fructele in 4, separat intrun alt vas (un bol de exemplu) amestecati cele 3 plicuri de gel fix cu 6 linguri de zahar, turnati amestecul peste fructele din oala, amestecati bine si puneti oala la foc. Amestecati continuu in oala, cand prunele incep sa fiarba, adaugati zaharul, praful de cuisoare, scortisoara si vanilia. Fierbeti fructele vreo 5 minute, luati oala de pe foc si puneti dulceata in borcane cu capac, apoi le tineti intre paturi la dunst uscat pana ziua urmatoare cand le asezati in camara. Toate detaliile de preparare le gasiti pe plicul de gel fix. Din 3 kg de fructe, obtineti 10 borcane de dulceata de 300 g /borcan. Daca v-am convins ca merita sa incercati, va doresc spor la treaba.
Amestecati plicurile de gel fix cu 6 linguri de zahar si le adaugati peste fructe. |
Dupa ce fructele au dat in clocot adaugati zaharul si mirodeniile, fierbeti 5 minute. |
Puneti dulceata in borcane cu capac, bine spalate si sterilizate. |
Dupa dunstul uscat se pot aseza in camara. |
Pofta buna! |