Asa cum am facut cunoscut in postarea anterioara, cea de-a treia intalnire a gustoaselor la Alba-Iulia, din 2011, a fost stabilita in 5, 6, 7 august. Am reusit sa ajungem doar azi, din motive bine intemeiate si sunt tare bucuroasa ca mi-am revazut prietenele forumiste. Am multe de povestit si voi reveni zilele urmatoare cu o noua postare si multe poooooooooze.
sâmbătă, august 06, 2011
Asa cum am facut cunoscut in postarea anterioara, cea de-a treia intalnire a gustoaselor la Alba-Iulia, din 2011, a fost stabilita in 5, 6, 7 august. Am reusit sa ajungem doar azi, din motive bine intemeiate si sunt tare bucuroasa ca mi-am revazut prietenele forumiste. Am multe de povestit si voi reveni zilele urmatoare cu o noua postare si multe poooooooooze.
Intalnirea gustoaselor de la Alba-Iulia, 2011
dulcesarat
maria elena
at
06 august
retete,culinar
Intalnirea de la Alba-Iulia,
Intalnirea gustoaselor de la Alba-Iulia 2011
Asa cum am facut cunoscut in postarea anterioara, cea de-a treia intalnire a gustoaselor la Alba-Iulia, din 2011, a fost stabilita in 5, 6, 7 august. Am reusit sa ajungem doar azi, din motive bine intemeiate si sunt tare bucuroasa ca mi-am revazut prietenele forumiste. Am multe de povestit si voi reveni zilele urmatoare cu o noua postare si multe poooooooooze.
miercuri, august 03, 2011
S-a stabilit ca anul acesta, adica 2011, intalnirea forumistelor gustoase sa se desfasoare intre 5-7 august.
Dupa o lunga perioada de framantari, ba mergem, ba nu mergem, din motive intemeiate si bine stiute de prietenele mele gustoase, am hotarat sa participam, noi reprezentantii familiei Burdulea, adica eu si sotul meu, Nelu, macar pt o zi, la mult asteptata si ravnita, de acum traditionala noastra intalnire. Asa cum am zis, sponsorul meu (a se citi sotul meu Nelu), a fost tare incantat de intalnirea anterioara si a hotarat ca musai sa fim prezenti si la cea de-a treia intalnire. Tare greu am convins-o sa ne insoteasca, pe prietena noastra Angela (sper sa nu se razgandeasca, ce zici Angela????)
In 5, 6, 7 august 2011, va avea loc a treia intalnire a gustoaselor
dulcesarat
maria elena
at
03 august
retete,culinar
In 5-6-7 august 2011 va avea loc a treia intalnire a gustoaselor,
Intalnirea de la Alba-Iulia
S-a stabilit ca anul acesta, adica 2011, intalnirea forumistelor gustoase sa se desfasoare intre 5-7 august.
Dupa o lunga perioada de framantari, ba mergem, ba nu mergem, din motive intemeiate si bine stiute de prietenele mele gustoase, am hotarat sa participam, noi reprezentantii familiei Burdulea, adica eu si sotul meu, Nelu, macar pt o zi, la mult asteptata si ravnita, de acum traditionala noastra intalnire. Asa cum am zis, sponsorul meu (a se citi sotul meu Nelu), a fost tare incantat de intalnirea anterioara si a hotarat ca musai sa fim prezenti si la cea de-a treia intalnire. Tare greu am convins-o sa ne insoteasca, pe prietena noastra Angela (sper sa nu se razgandeasca, ce zici Angela????)
Dar sa vedeti ultima decizie,
Anena scrie:
Fetelor, cazarea este rezolvata, sase camere super faine, cu tot confortul, cu aer conditionat si cu mic dejun inclus.Doua camere sunt rezervate de joi, pt Gabi si Delia. Daca veniti de joi, o vom sarbatori pe mama impreuna , pt ca este ziua ei de nastere.
Gabi, vine si Cristina tot de joi? te rog sa vb cu ea, eu nu am nici un numar de telefon de la ea.
Sidonia, am inteles ca voi stati tot la Hotelul Garnizoana.Daca va razginditi, va pot rezerva si voua o camera la pensiune.
Lenuta si Angele vin doar pentru o zi, iar Menuca este gazda...
Va astept pe toate dragele mele...de abia astept sa fim impreuna.
Danielo, sa nu uiti slanina.A.M.R o saptamina Nu mai fac nici un program, eu va spun ce variante de distractie avem si hotarim pe loc.Ce ziceti?
Iata si o lista a participantilor:
anena scrie:
1.Anena 2 pers
2.Sidy 2 pers.
3.Menuca 2 pers
4.Daniela 2 pers
5.Medi 2 pers
6.Alina 2 sau 3 pers
7.Gabi 2 pers
8.Cristina 2 pers
9.Lenuta 2 pers
10.Angela 1pers
11.Mari 1 pers
Sa inteleg ca pina la urma vom fi doar 20 ??? zice Sidy.
Anena zice:
Nu, vom fi doar 19, dar vom face cit 100. Acum doi ani am fost 11 si ne-am simtit intr-un mare fel. Eu cred ca si daca am fii doar doua familii si tot ne-am simtii minunat. Zic bine? De abia astept sa te vad surioara mai mare...
Mari S. zice:
Am ajuns la concluzia ca nu-i bine sa-ti doresti prea mult ceva, ca nu se indeplineste. Asa am patit si cu casa la tara, pe care o planuiam cu ginerele meu si cu intalnirea de anul asta, pe care o visez din ianuarie.Dar imi scot eu parleala intr-un fel sau altul!.....Sa nu uitati sa trimiteti poze!...........
Poate nu stiti ca Mari a noastra a avut o problema de sanatate in urma careia a avut nevoie de o interventie chirurgicala, a scapat cu bine, am fost cu sufletul la gura, alaturi de ea, insa Mari este o luptatoare si se recupereaza bine, iar la anul nu acceptam nicio absenta.
Prietenele noastre dragi Nico si Silvi0ara, sunt motivate anul acesta, insa sa fie sigure ca la anul NU ACCEPTAM ABSENTE.
Anena, sufletul acestor intalniri, ajutata de Menuca si sotii lor: Adrian si Sandu, vor fi amfitrionii intalnirii noastre.
Iata ultimele detalii puse la punct de Anena:
Gata, totul este pregatit, am intrat in linie dreapta. Va astept cu mare drag si nerabdare. Aveti toti numarul meu de mobil, sunati-ma de pe drum, vreau sa stiu cind veniti, pt ca este o problema la una din intrarile in oras. Se lucreaza la pasarela si sunt niste cozi interminabile. Eu va astept undeva, unde o sa stabilim de comun acord ca sa va conduc si sa va scutesc de statul la coada. De abia astept sa ne imbratisam. Sidyyyyy, Adrian este pregatit sa iti cinte Fetelor: Delia, Gabi, Medi, Alina, Daniela, Sidonia, Lenuta, Angela, Cristina, bunul Dumnezeu sa va calauzeasca drumul si sa ne vedm sanatosi ....SA INCEAPA DISTRACTIAAAAAAAAAAA
Stimati cititori, fiti pe faza, urmeaza ,,A treia intalnire a gustoaselor de la Alba,,
luni, iulie 25, 2011
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.
Mod de preparare: intro oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful, rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pt compozitia de perisoare procedam astfel: intrun castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.
Ciorba de perisoare cu tarhon
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 400 g carne tocata de porc, 3 linguri de orez, 2 linguri de gris, 2 oua, 3 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 cartof mare, 1 lingura tarhon proaspat sau in otet, 1 legatura patrunjel verde, 1 leg leustean, 2-3 rosii, 2 catei de usturoi, otet de mere cu miere, sare.
Mod de preparare: intro oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de patrunjel, cartoful, rosiile, curatate, spalate ( taiate cubulete, rondele, cum va place) si lasati sa fiarba 10-15 minute, timp in care pregatiti compozitia de perisoare. Pt compozitia de perisoare procedam astfel: intrun castron, amestecam carnea tocata cu orezul (curatat de impuritati spalat si scurs de apa), grisul, ouale si putina sare. Framantam bine compozitia, apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare, pe care le adaugam in oala in care fierbe zarzavatul. Fierbem ciorba la foc potrivit timp de 20-25 minute, pana fierbe orezul din perisoare, potrivim gustul ciorbei de sare, inacrim cu otet de mere dupa pofta inimii, adaugam usturoiul zdrobit, mai lasam ciorba in clocot 1 minut apoi stingem focul. Deasupra ciorbei presaram tarhonul, patrunjelul si leusteanul tocate. Daca doriti adaugati smantana si serviti cu ardei iute.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)