Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa).
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat :
4 oua,
4 linguri
zahar,
2 linguri de apa,
4 linguri cu varf de faina,
un praf de sare,
1/2 praf de copt,
rabarbura.
Pt spuma:
2 albusuri,
160 g
zahar.
Pt ornat:
2 sau 3 tije de rabarbura(rubarba),
6-7
capsuni,
2 linguri
zahar,
2 lingurite sirop de menta,
2 vanilii.
Mod de preparare: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din
zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare.
Se toarna compozitia intro tava tapetata cu hartie pentru copt (dimensiunea tavii:34x24 cm).
Rubarba curatata de pielite si taiata in bucati mici amestecata cu putin
zahar si gris, se adauga la blat, se introduce blatul in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit 25-30 de minute.
Albusurile batute spuma tare impreuna cu 160 g de
zahar, se intind pe blat dupa ce acesta a stat la cuptor 25-30 minute. Intoduceti tava din nou in cuptor, faceti focul foarte mic si mai lasati
prajitura pana ce spuma de albus s-a rumenit (uscat).
Dupa ce s-a rumenit spuma, lasati
prajitura sa se raceasca in tava apoi o portionati, inmuinad cutitul in apa de cate ori taiati sa nu crape spuma.
Pt ornat se prepara un sos din 2-3 tije de
rubarba, 2 linguri de
zahar, 2 vanilii, 6-7
capsuni, 2 lingurite
sirop de menta, se pune la fiert 2-3 minute, cand se raceste se mixeaza cu blenderul. Cu acest sos decoram
prajitura, iar restul se serveste langa. M-am inspirat la prepararea sosului din
reteta d-nei Silvia Varodi, careia ii multumesc.