duminică, 8 noiembrie 2009

Racituri (Piftie)



Ciolanul si labutele
Prajim la flacara carnea sa se arda parul de pe labute.
Curatam carnea bine, o spalam, o lasam in apa rece cu sare 2 ore, punem carnea in apa curata la fiert
Timp de preparare: 6 ore.
Ingrediente: 6 labute de porc, 1 ciolan porc (proaspete), 2 frunze dafin, 1 lingurita boabe piper, sare, 1 capatana usturoi, 1 ceapa alba.  
Mod de preparare: labutele si ciolanul le-am parlit la aragaz dupa care le-am curatat f. bine apoi le-am lasat in apa cu sare vreo 2 ore, ca sa iasa sangele din carnita si sa obtinem un preparat limpede. Punem carnea la fiert intro oala mare la foc potrivit. Intotdeauna apa sa treaca peste carne cu vreo 3 degete. Cand incepe sa fiarba, pazim oala si spumam. Dupa ce nu mai rezulta spuma, fierbem raciturile la foc moale. Adaugam foile de dafin, piperul si ceapa intreaga cu putina codita sa nu se imprastie in oala. Potrivim de sare, dar atentie nu prea multa, pt ca fiertura se mai sareaza si cu mujdeiul pe care il adaugam la momentul potrivit. Fierbem carnea pana se desprinde usor de pe oase. Facem un test cu putina zeama, pe care o punem in frigider cateva minute(intro cescuta punem o lingura de zeama) si daca zeama se incheaga procesul de fierbere e incheiat. Intre timp curatam usturoiul si pregatim un mujdei gros pe care il adaugam in oala cu cateva minute inainte de a stinge focul, cand suntem atenti si la gustul de sare. Se scoate carnea si se aseaza in farfuriile pregatite deja pe masa(oasele ce se desprind nu le asezam in farfurii). Zeama se strecoara printro sita in alta oala curata si apoi cu polonicul se toarna in fiecare farfurie peste carne. Se pun farfuriile in loc racoros sa se inchege piftia. Se servesc cu putin piper, alaturi de ceapa rosie si un pahar de vin bun.

Se mai pot servi cu ineluse de ceapa rosie stropite cu otet balsamic.
Au fost foarte gustoase.

Anunţuri text

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "