miercuri, august 04, 2010

Castraveti murati la soare




Timp de preparare: 30 minute. Aceasta muratura are nevoie de 3-4 zile pt a se acri, perioada in care se tine la soare.
Ingrediente: castraveti, cimbru, marar, ardei iute, usturoi. La un litru de apa se folosim 50 g sare neiodata.
Mod de preparare: castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intr-o oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru  de apa adaugam 50 g sare neiodata. Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea,  turnam apa peste castraveti in borcan. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intr-o oala, apoi o turnam inapoi in borcan. Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca s-au acrit pe  placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan ii puneti intr-un vas de plastic, ii acoperiti cu folie si ii pastrati la frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani. 



14 comentarii:

  1. cei mai buni castraveti sunt astia murati la soare!tare imi plac!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-ai schimbat imaginea blogului si-mi place tare mult.Despre castraveciori spun ca sunt minunati.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. O nebunie castravetii astia ! Toata vara mancam din ei...cred ca si voua va plac mult , Lenutico !Eu mai pun si niste hrean....sa-l vezi pe general cum ii papa....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  4. Medi, imi pare bine sa aflu ca-ti place cum arata blogul, multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sidy, Mari, multumesc de vizita. Pt muraturile de iarna si eu pun hrean, la castravetii covasiti nu pun, insa trebuie sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte buni, felicitari...pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. une merveilleuse marinade, j'aime beaucoup
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  8. Fimere, ce bine imi pare sa aflu ca iti plac aceste muraturi. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu am incercat niciodata acest tip de muratura

    RăspundețiȘtergere
  10. Elvira: este tare buna, eu toata vara murez castraveti la soare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Astăzi am sa ii fac si eu! Mersi de rețeta, Lenuta!

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita