
Timp de preparare: 30 minute. Aceasta muratura are nevoie de 3-4 zile pt a se acri, perioada in care se tine la soare.
Ingrediente:
castraveti, cimbru, marar, ardei iute, usturoi. La un litru de apa se folosim
50 g sare neiodata.
Mod de preparare:
castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei
iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intr-o oala, cantarim
cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru de apa adaugam 50 g sare neiodata.
Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea, turnam apa peste castraveti in
borcan. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intr-o
oala, apoi o turnam inapoi in borcan. Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca
s-au acrit pe placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai
trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan
ii puneti intr-un vas de plastic, ii acoperiti cu folie si ii pastrati la
frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani.
cei mai buni castraveti sunt astia murati la soare!tare imi plac!
RăspundețiȘtergereTi-ai schimbat imaginea blogului si-mi place tare mult.Despre castraveciori spun ca sunt minunati.
RăspundețiȘtergereO seara buna!
O nebunie castravetii astia ! Toata vara mancam din ei...cred ca si voua va plac mult , Lenutico !Eu mai pun si niste hrean....sa-l vezi pe general cum ii papa....
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu drag !
Foarte buni!
RăspundețiȘtergereBuna reteta!
Geta asa e, sunt tare buni.
RăspundețiȘtergereMedi, imi pare bine sa aflu ca-ti place cum arata blogul, multumesc mult!
RăspundețiȘtergereSidy, Mari, multumesc de vizita. Pt muraturile de iarna si eu pun hrean, la castravetii covasiti nu pun, insa trebuie sa incerc.
RăspundețiȘtergerefoarte buni, felicitari...pupici
RăspundețiȘtergereAlialexa, multumesc.
RăspundețiȘtergereune merveilleuse marinade, j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne journée
Fimere, ce bine imi pare sa aflu ca iti plac aceste muraturi. Numai bine!
RăspundețiȘtergereEu nu am incercat niciodata acest tip de muratura
RăspundețiȘtergereElvira: este tare buna, eu toata vara murez castraveti la soare.
RăspundețiȘtergereAstăzi am sa ii fac si eu! Mersi de rețeta, Lenuta!
RăspundețiȘtergere