duminică, martie 12, 2023

Ciorbă de mazăre de post


Ciorbă de mazăre, de post

Ingrediente:
-300 g mazăre congelată
-2 morcovi
-1 rădăcină pătrunjel 
-1 țelină mică 
-ardei gras(eu am avut roșu congelat)
-1 ceapa albă
-2 cartofi
-250 ml bulion
-2 linguri gris
-1 legătură pătrunjel verde
-leuștean verde
-sare, oțet după gust
-75 ml ulei
Mod de preparare:
Punem la fiert  3 litri apă. Pana fierbe apa, separat într o tigaie călim după cum urmează: ceapa, morcovii, pătrunjelul, țelina tăiate mărunt, ardeiul. Când apa fierbe, adăugăm zarzavatul călit și fierbem cam 10 minute. Adăugați apoi mazărea congelată. După alte 15 minute, adăugați cartofii tăiați cubulețe. Verificați când sunt fiarte mazărea și cartofii. Dacă acestea sunt fierte puteți adăuga grisul care va îngroșa ciorba. După vreo 7  minute puneți bulionul, potriviți gustul de sare și de acru (cu puțin oțet) Lăsați ciorba să clocotească vreo 3 minute și stingeți focul. Presărați în ciorbă verdeața tăiată mărunt.

Prăjitură cu fulgi de cocos de post


Prăjitură cu fulgi de cocos!

Această prăjitură este de post, se face ușor și e și gustoasă. Mai jos, scriu rețeta 👇
Ingrediente:
-60 g fulgi de cocos
-150 g zahar pudră
-250 g făină albă
-150 ml apă minerală 
-75 ml ulei
-2 plicuri zahar vanilinat
-1 plic praf de copt
-un pumn de merișoare confiate(opțional)
-1 mar necurățat, tăiat bucatele mici ( scoateti sâmburii, mărul tot opțional)
Tava cu dimensiuni: 28 x 22 cm, tapetata cu hârtie de copt. Prajitura se coace la 160° în cuptor electric cu ventilație, pe șina 3, cam 30' sau 40'.

Mod de preparare:

Într-un vas puneți fulgii de cocos la hidratat în cei 150 ml apa minerală. După vreo 5 minute, adăugați uleiul, aromele, faina cernută, praful de copt, omogenizați bine totul. Puneți merisoarele si mărul, amestecați, turnați compoziția în tava în care ați pus hârtie de copt. Dați tava la copt respectând timpul de coacere. Verificați coptul cu scobitoarea. După coacere lăsați prajitura să se răcorească. După răcire porționati și pudrati cu zahăr.



 

Chec de post cu portocale

 




Un desert ușor de preparat și gustos totodată, acest chec. Fiindcă nu de multă vreme am primit un premiu dulce de la Green sugar, am facut acest chec folosind  îndulcitorul pe care l am primit. Pentru ca produsul are o putere dubla de îndulcire, am folosit doar jumătate din cantitatea de zahăr prevăzută în rețetă.

Ingrediente:

-150 ml suc de portocale care dă culoarea plăcută checului

-coaja răzuita de la o portocală, bine spălată înainte de a fi răzuită 

-75 g îndulcitor green sugar premium (în loc de 150 g de zahăr obișnuit) 

-100 ml ulei floarea soarelui

-250 g făină albă

-1 plic praf de copt

-2 pliculețe zahăr vanilinat

-1 pumn de merișoare deshidratate (puteți pune un pumn de nucă tăiată bucatele sau stafide) 

 Mod de preparare:

Într-un vas puneți sucul de portocale, adăugați îndulcitorul, zaharul vanilinat, coaja de portocală răzuită, și cu lingura de lemn sau tel amestecați până se topește îndulcitorul. Adăugați uleiul, apoi faina și praful de copt date prin sită, merisoarele. Omogenizați totul bine sa nu fie cocoloașe, turnați compoziția într-o forma de chec în care ați pus hârtie de copt. Coaceți checul la 160° timp de 45/50' în cuptor electric cu ventilație, pe șina din mijloc. Verificați cu scobitoarea. După coacere lăsați checul să se răcească în formă, apoi scoateți l din tavă și tăiați l felii.