sâmbătă, martie 20, 2021

Chec cu nuca de cocos

 


Checul cu nuca de cocos
este un desert gustos si usor de preparat. Pentru preparare aveti nevoie de:

   200 g faina alba de grau

   200 g de fulgi de nuca de cocos

   160 sau 170 g zahar

   200 g nutella

   1 plic praf de copt

   3 plicuri zahar vanilinat

   un pumn de stafide oparite in putin lapte (le scurgeti de lapte inainte de a le adauga in chec)

   4 oua

   200 ml lapte 

   100 ml ulei

Mod de preparare: mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana la topirea acestuia, adaugam praful de copt, il incorporam in compozitie. Urmatorul ingredient va fi uleiul, omogenizam/mixam, adugam faina cernuta, omogenizam/mixam. Adaugam fulgii de cocos si stafidele. Mixam compozitia, in final  adaugam laptele si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen. Transferam compozitia intro tava de chec de 26 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra adaugam cu lingura nutella din loc in loc. Cu o furculita amestecam usor prin compozitie sa incorporam nutella. Coacem checul la 180* timp de 35 /40 de minute (pana trece testul cu scobitoarea). Dupa ce se raceste putin in forma il scoatem cu grija sa nu se rupa si il lasam sa se raceasca bine. Este foarte gustos, usor crocant in exterior.



vineri, martie 19, 2021

Pilaf de orez cu zuchini



Pilaful de orez cu zuchini
este o mancare de post. In prepararea acestui fel de mancare aveti nevoie  de: 

    o cana de orez

    o ceapa mare

    1 rosie

    1un ardei gras

    3  linguri de ulei

    un dovlecel zuchini

    1 legatura patrunjel verde

    sare, piper macinat

    3 lingurite de boia dulce

     cam 2 cani de apa 

Mod de preparare: intrun vas (cratita) incingeti uleiul, adaugati ceapa. Caliti usor, adaugati rosia si ardeiul taiate cubulete mici. Caliti zarzavatul, adaugati boiaua, orezul spalat si scurs de apa, apoi imediat stingeti cu 2 cani de apa. Cand incepe sa fiarba totul, adaugati dovlecelul curatat si taiat cubulete. Micsorati focul la minim, puneti un capac si fierbeti pilaful la foc domol. Potriviti gustul de sare si de piper iar la final dupa ce pilaful este fiert, stingeti focul presarati patrunjel verde tocat marunt. Este un fel principal de post iar cei ce nu tin post din diverse motive il pot servi cu snitel, carnat, chiftele; in plus se prepara relativ rapid, se poate consuma si rece.

marți, martie 16, 2021

Supă cu ciuperci champignion

 
Supa cu ciuperci este o supa de post. Pentru prepararea ei aveți nevoie de:
   500 grame de ciuperci        
   champignion
   un ardei gras
   o ceapă albă mare
   3 linguri ulei
   2 morcovi
   2 rădăcini pătrunjel
   o țelină  de mărimea unui măr
   3 cartofi
   1 legătură patrunjel verde
   sare, piper măcinat
   3 linguri de orez
   2 lingurițe de boia afumată ( dacă nu aveti folosiți boia dulce obișnuită). 
Puneti la fiert cam 3 litri de apă. Între timp curățați legumele, le spălați, le tăiați cubulețe (ceapa, ardeiul, morcovii, pătrunjelul rădăcină ), spălați ciupercile si le tăiați în jumătăți sau în sferturi. Intro tigaie încăpătoare sau cratiță puneți uleiul la încins adăugați ceapa si căliți puțin, apoi adăugați ardeiul, morcovii si pătrunjelul rădăcină. Căliți legumele, adăugați după vreo 5 minute ciupercile. Continuați călirea până scade apa ce o lasă ciupercile. Sărați si piperați iar la final adăugați boiaua afumată de ardei dulce. Între timp când apa din oală fierbe adăugați cartofii tăiați cubulețe si cele 3 linguri de orez. După ce legumele s au călit le adăugați în oala de supă. Potriviți gustul de sare. Completați cu apă in cazul in care scade apa de supă. Fierbeți supa până când zarzavaturile și orezul sunt fierte. După ce stingeți focul presărați patrunjelul verde tocat marunt. Serviți cu ardei iute sau ceapă verde.