joi, iulie 12, 2012

Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde


Pentru ca mai am in congelator vinete si ar trebui sa fac loc celor din anul acesta, pentru ca afara e o caldura sufocanta si nu vreau sa coc vinete, am scos o punga din congelator, am lasat-o sa se dezghete si am facut o salata minunata de vinete, insa fara maioneza. Am vrut de data aceasta ceva usor racoritor. Va propun sa incercati reteta mea, cu siguranta o sa va placa si veti dori sa mai preparati aceasta salata de vinete, toata vara.
Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente: 500 g vinte coapte, 1 iaurt mic (150 g), 3 catei de usturoi, 50 ml ulei, patrunjel verde (eu am folosit fix o legatura), sare dupa gust, zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare: puneti vinetele intr-un vas, adaugi putin iaurt, amestecati, adaugati putin ulei si amestecati iar, procedati ca si la maioneza, pana incorporati tot iaurtul si uleiul, adaugati usturoiul zdrobit cu presa, patrunjelul tocat marunt, zeama de lamaie, potriviti gustul de sare, omogenizati bine salata si serviti cu rosii , ardei gras, ardei iute, dupa pofta inimii, dar musai cu pita proaspata.
luni, iulie 09, 2012

Clatidiada bloggerilor culinari



 "Drive test" cu tigaile de clatite marca Fissler.Siteul www.gatestesanatos.ro prin campania organizata numai pentru bloggeri culinari in perioada 9-19 iulie 2012, va invita sa testati tigaile de marca germana Fissler.
Primii 70 de inscrisi  la aceasta campanie, vor primi gratuit cate o tigaie marca Fissler.

luni, iulie 02, 2012

Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta


Intr-una din aceste zile toride de vara, la pranz am gatit frigarui din piept de pui cu legume, alaturi de un sos racoritor de iaurt cu menta. In aproximativ 2o de minute eram deja la masa.
Timp de preparare: aprox. 20 minute.
Ingrediente pt frigarui: 1 piept de pui, 3-4 rosii mai mici, 1 ardei gras, cateva cepe verzi mici, cateva bete pt frigarui.
Pentru uns frigaruile: 50 ml ulei de masline, piper macinat, sare, zeama de la o lamaie mica, 4-5 frunze de menta. Amestecati toate ingredientele cu un mixer vertical, apoi ungeti frigaruile.
Pentru sosul de iaurt cu menta: 1 iaurt mic(150 g), 1 lingura ulei de masline, sare, piper macinat, zeama de la 1/2 lamaie mica, 2 catei de usturoi, 5-6 frunze de menta.
Mod de preparare: pieptul de pui spalat si scurs de apa, se taie cubulete, rosiile se taie in jumatati, ceapa se curata, se spala (folositi doar bulbul), ardeiul curatat de seminte si spalat se taie cubulete. Insirati toate aceste ingrediente pe bete de frigarui, le ungeti si le frigeti intr-o tigaie grill pana se rumenesc. In acest interval de timp preparati sosul. Intr-un vas mic, amestecati toate ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical, pana se zdrobesc frunzele de menta si usturoiul si obtineti sosul. Serviti frigaruile cu sosul racoritor.