miercuri, decembrie 28, 2011

Oua umplute decorate cu buburuze si soricei



Daca in meniul de revelion ati decis sa aveti oua umplute insa inspratia nu este aliata dumneavoastra in aceste zile, va propun sa le decorati cu buburuze din rosii cherry, sau soricei din oua. Decorul se realizeaza relativ usor: pt buburuze aveti nevoie de rosii mai tari, masline si cateva cuisoare. Cum procedati? Simplu: taiati o rosioara in jumatate, fiecare jumatate o despicati in 2, insa nu pana la capat. Decorati ,,aripile,, cu cuisoare, iar capul buburuzei il realizati dintro bucatica de maslina pe care o prindeti de rosie cu o bucatica de scobitoare.
Soricelul este mult mai simplu. Aveti nevoie de un ou fiert tare pe care in despicati la capatul ascutit si din 2 rondele de ridichi mici ii faceti urechile, ochii din cuisoare, codita din patrunjel, iar gurita dintro bucatica subtire de ridiche. Dintre toate umpluturile la oua, mie imi place cea din pateu de ficat, reteta o gasiti aici.






marți, decembrie 27, 2011

Un cadou frumos din partea site-ului Gustos



Inainte de Sarbatoarea Nasterii Domnului, am primit din partea site-ului Gustos.ro un cadou  frumos si util pt colaborarea din anul 2011: o caseta cu 50 de retete la cutie de torturi si prajituri si o carte cu secrete culinare. Multumesc frumos echipei gustos, careia ii urez un an nou 2012 plin de realizari.
duminică, decembrie 18, 2011

Reteta de carnati de porc



In ultima vreme, de cand tata nu mai e printre noi, nu am mai taiat porc. In fiecare an insa, cumparam carne proaspata de porc din macelarie si preparam acasa carnatii pt sarbatori. Evident, nu pot compara gustul carnatilor din carne de porc crescut in ograda cu cel pe care l-am preparat noi cu materie prima din macelarie. Carnea porcului de casa are cu totul alt gust, este mult mai buna. Pt cei interesati, am sa scriu reteta.
Ingrediente: 1,5 kg carne de porc proaspata, 0,5 kg grasime(slanina proaspata), 100 ml apa, 20 g sare, 1/2 lingurita piper macinat, 4-5 catei de usturoi, 1 lingurita boia, membrana de porc din comert gata curatata. Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin, mixati-l cu mixerul vertical. Sigur ca puteti pregati carnati dintro cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.
Mod de preparare: toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta. Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se afuma. Noi i-am tinut putin la fum pt ca nu ne plac tare afumati. Dupa afumare, se portioneaza in bucati, sau ii rulati colacei, dupa necesitatile familiei, ii puneti in pungi de plastic si ii pastrati in congelator. Noi am preparat carnati din 6 kg de carne, la care am adaugat restul ingredientelor corespunzatoare acestei cantitati de carne. Au iesit deliciosi, i-am si testat cu pireu de cartofi si moare(zeama) de varza.




vineri, decembrie 16, 2011

Sarbatori cu bloggerii pe Gustos in 2011


La sfarsitul lunii noiembrie, am primit o invitatie din partea site-ului Gustos, de a participa la un proiect frumos: Sarbatori cu bloggerii culinari. Bineinteles ca m-am bucurat si am acceptat, fiindca existenta blogului meu se datoreaza acestui site, asa cum am mai spus-o cu alte ocazii, cand Gustos organiza Festivalul blogurilor gustoase, iar eu pe vremea aceea nu aveam blog, insa tare mai doream sa particip la concurs si am hotarat sa-mi fac blog. Asa s-a nascut Dulcesarat. Asadar cateva din retetele mele, care poate v-ar putea inspira de sarbatori, le puteti gasi pe Gustos, alaturi de un scurt interviu, pe care il puteti citi AICI


marți, noiembrie 15, 2011

Premiul concursului de pe Bucataras oferit de Beko



La sfarsitul lunii octombrie am participat la un concurs organizat pe saitul bucataras.ro si am avut placuta si neasteptata surpriza sa fiu rasplatita de Beko cu un tricou, un sort si o manusa pentru bucatarie, o cana din care imi beau ceaiul in fiecare dimineata. Multumim bucataras pt concursurile frumoase, multumim Beko pt premiile oferite.