miercuri, aprilie 13, 2011

Ciorba de urzici


Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 1/2 kg urzici, 1 galbenus de ou, otet, 5 catei de usturoi, 4 linguri ulei, sare, leustean, 200 ml lapte.
Mod de preparare: urzicile se spala in 3 ape. Intro oala punem uleiul la incis, calim urzicile spalate si scurse de apa pana cand scad si se inmoaie putin, adaugam 1 litru si jumatate de apa, fierbem urzicile, potrivim gustul ciorbei  de sare si otet, lasam sa clocoteasca inca 1 minut. Dupa ce stingem focul adaugam usturoiul zdrobit cu presa si din galbenusul de ou si lapte rece pregatim o diresatura pe care o adaugam putin cate putin peste ciorba. Adaugam leustean tocat marunt. Se consuma ca atare, sau cu adaos de smantana si ceapa verde.






duminică, aprilie 10, 2011

Trandafiri din coaja de paine


Un ornament comestibil usor de realizat, rapid pt diferite situatii sunt acesti trandafiri din coaja de paine. De fapt e o bucata de coaja de paine prinsa cu scobitoare pe care eu am asemuit-o cu un trandafir si i-am dat aceasta denumire. Daca vi se pare interesant, putei sa realizati acesti trandafirasi foarte repede, aveti nevoie de coji de paine proaspata si scobitori.



joi, aprilie 07, 2011

Mamarute comestibile


Daca vreti sa incantati copilasii mofturosi, sa-i faceti sa manance rosioare, puteti incerca cu rosii cherry. Taiati o rosioara in jumatate, despicati jumatatea in doua, dar nu de tot, sa ramana putin netaiata. In partea netaiata  puneti o gurita dintro bucatica de maslina, prinsa cu o bucata de scobitoare, iar bulinele le faceti din cuisoare.