vineri, august 06, 2010

Prajitura cu caise vedeta verii!

-->

O prajitura cu un gust acrisor, numai buna pt cei ce prefera acest gust.
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 100 g unt, 3 oua, 200 zahar, 200 g iaurt natural danone, 300 g faina, 1 plic praf de copt, 2 plicuri vanilie, 250 g caise curatate de samburi si taiate bucati.
Mod de praparare: freci spuma untul cu zaharul + vaniliile, adaugi treptat ouale, iaurtul, faina cernuta+praful de copt. Torni compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt (24x21,5 dimensiunea tavii, dar se poate folosi o tava cu dimensiuni apropiate de aceste dimensiuni), asezi deasupra fructele trecute prin faina, dai tava cu compozitia la cuptor pt  25-30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit. Cand prajitura este coapta, o scoti din cuptor, o lasi la racit, o asezi pe un platou, o pudrezi cu zahar pudra amestecat cu vanilie.


19 comentarii:

  1. Arata nemaipomenit de bine, doamna Maria Elena! Una din prajiturile mele preferate, categoric vedeta. Felicitari pentru aceasta reteta minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Tavi de aprecieri, de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  3. excelenta,si mie imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mariela, i-ai facut Cristinucai ceva gulce si bun?
    Foarte frumos arata! Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alison, sunt bucuroasa ca m-ai vizitat!

    Da, am vrut sa o rasfat Mari, sa simta ca e la bunici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna-buna prajiturica ! Daca nu sunt caise, se poate si cu piersici prafuite obligatoriu cu scortisoara.
    Am gasit in blog o eroare: imaginea de la site-ul Horia Varlan are linkul de forma http://www.horiavirlan.ro/index.php/parteneri,%20http://inbucatariecutata.blogspot.com/ . Trebuie sters din link ce este dupa virgula, ca linkul sa fie functional

    RăspundețiȘtergere
  7. Adi multumesc de vizita, de aprecieri, de sugestii si de atentionare, o sa incerc sa corectez linkul.
    O sa repet prajitura, aplicand modificari dupa sugestia ta, cred ca e o nebunie, mie imi place mult aroma de scortisoara, dar si mai mult combinatia dintre scortisoara si vanilie.

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar asa Marielena ai mare dreptate...o vedeta a verii aceasta prajitura !

    RăspundețiȘtergere
  9. trop succulent ce gâteau aux abricots, moelleux et goûteux, parfait avec une tasse ce café
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  10. Adorei essa torta, Maria Elena! E o detalhe do coração no açúcar deixou um charme!
    Beijos!
    :o)

    RăspundețiȘtergere
  11. Noemi, obrigado pela visita, estou feliz que voce gostou de torta, beijos!

    RăspundețiȘtergere
  12. am lipsit ceva vreme si vad ca numai bunatati ai facut ! caisele,piersicile sunt printre fructele mele preferate!

    RăspundețiȘtergere
  13. Atunci ai nimerit bine, la fel si mie imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  14. Marielena si eu am un premiu pt tine...te pup !

    RăspundețiȘtergere
  15. Mor dupa caise deci nu poate fi decat FOARTE DELICIOSA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Teostan, multumesc, poate vreodata incerci reteta mea.

    RăspundețiȘtergere
  17. la cat de apetisanta si pufoasa arata cred ca ar fi vedeta oricarei luni si anotimp, prea delicioasa :D

    RăspundețiȘtergere

multumesc pentru vizita