Daca preferati deserturile fara crema, ati nimerit bine! Negresa cu cocos, face parte din aceasta categorie de dulciuri, in plus, daca doriti sa o aveti la masa de revelion, o puteti prepara chiar si cu 2 zile inainte. Secretul este sa o pastrati infoliata, la rece si sa o ornati doar cu 5 minute inainte de servire.
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute.
Ingrediente: 100 g cacao, 250 g unt, 500 g zahar, 4 oua, 100 g
faina alba, 1 lingurita praf de copt, 100 g fulgi nuca de cocos, zahar
pudra pt pudrat, fructe congelate( strugurei, coacaze rosii, porumbele).
Mod de preparare: intr-un vas amestecati zaharul cu cacaoa.
Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao,
amestecati bine pana la omogenizare, raciti usor amestecul pe care il
treceti intr-un vas pt mixer, adaugati ouale unul cate unul si mixati
bine. Adaugati faina si praful de copt cernute, apoi nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava
rotunda de tort, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Nivelati cu o spatula, apoi introduceti tava in cuptorul incins la 180 grade. Se coace aproximativ 45 minute. Dupa coacere lasati
prajitura sa se raceasca, scoateti-o din tava pe un platou,
pudrati cu zahar vanilat si ornati cu fructe proaspete sau congelate.