tag:blogger.com,1999:blog-3121831900789411136.post3340854939907387156..comments2023-09-28T20:24:15.132+03:00Comments on Dulcesarat: Tocanita de pulpe de puimaria elenahttp://www.blogger.com/profile/17729858990496814941noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3121831900789411136.post-62356968204345135272010-07-20T16:55:44.258+03:002010-07-20T16:55:44.258+03:00Draga anonim 2, imi pare rau sa te contrazic si sa...Draga anonim 2, imi pare rau sa te contrazic si sa-ti spun ca bunica si batranele noastre din Ardeal ingrosau mancarea cu slobozeala, care conform DEX, are urmatoarea conotatie: <br /> slobozeálă s.f. (reg.) 1. făină de grâu muiată și subțiată cu apă sau cu lapte ori amestecată cu smântână, cu care se drege sau se îngroașă sosul sau ciorba. <br />Asa ca te rog, pana una alta invata lb romana. Puteam foarte bine sa nu accept comentariul tau, acesta fiind un blog personal, dar ma gandeam ca poate te ajuta sa-ti corectezi limbajul. Multumesc de vizita.maria elenahttp://dulcesarat.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3121831900789411136.post-34431827753176449592010-07-20T14:17:12.487+03:002010-07-20T14:17:12.487+03:00interesanta reteta! -alina,tg jiuinteresanta reteta! -alina,tg jiuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3121831900789411136.post-123629493541287422010-07-20T14:14:31.561+03:002010-07-20T14:14:31.561+03:00si eu sunt din ardeal, folosirea cuvantului "...si eu sunt din ardeal, folosirea cuvantului "slobozeala" nu e chiar cea mai buna optiune, cuvantul are sensuri violente si erotice la peste 90% din populatia romaniei, va rog nu mai folositi astfel de arhaisme pe viitor(regionalism nu il consider) si in al doilea rand, un limbaj regional sau arhaic denota/cauzeaza neintelegeri si conflicte, oricum va respect pentru initiativa d-voastra de a realiza un blog culinarAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3121831900789411136.post-67954904743925009742010-01-17T16:46:13.776+02:002010-01-17T16:46:13.776+02:00Draga anonim, la noi in Ardeal, dar cred ca si in ...Draga anonim, la noi in Ardeal, dar cred ca si in alta parte tocanita se ingroasa cu slobozela, care se face din 2 sau 3 linguri de faina alba care se omogenizeaza cu apa sau lapte rece(la reteta de fata eu prepar cu lapte rece) pana la consistenta unei smantani curgatoare. Sper sa-ti fie folositoare explicatia. Toate cele bune.maria elenahttps://www.blogger.com/profile/17729858990496814941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3121831900789411136.post-2515997709612523572010-01-16T10:34:29.210+02:002010-01-16T10:34:29.210+02:00ce este o "slobozeala"?ce este o "slobozeala"?Anonymousnoreply@blogger.com