11 apr. 2016

Ciorba de fasole pastai de post



Ciorbica aceasta este post, insa daca aveti membri ai familiei care nu postesc, puteti adauga la consum smantana direct in farfurie sa fie mai consistenta.
Aveti nevoie de: o punga fasole galbena congelata ( aproximativ 500 grame), 1 ceapa, 2 morcovi, 2 radacini patrunjel, o jumatate de telina de marimea unui mar, 200 ml bulion, sare, putin otet, 100 ml ulei, 1 lingura faina alba, patrunjel si leustean verde.
Mod de preparare: intr o oala de 4 litri puneti la fiert 3 litri de apa. Cand apa fierbe adaugati ceapa curatata spalata taiata marunt, morcovii, patrunjelul radacina, telina curatate, spalate, taiate cubulete, rondele..... Cand zarzavatul este aproape fiert adaugati pastaile de fasole.Cand scade apa, completati pana la 3 litri. Daca mancarea a fiert, potriviti gustul de sare. Intr o tigaie puneti uleiul la incins, adaugati faina alba si preparati un rantas auriu, pe care il stingeti cu bulion si aveti grija sa nu se formeze cocoloase, care strica aspectul mancarii. Turnati aceasta compozitie peste ciorba din oala, amestecati si lasati la fiert cam 5 minute sa se ingroase putin. Daca doriti ciorba mai acra puteti adauga putin otet. Dupa ce stingeti focul adaugati verdeata tocata marunt. Mie imi place mult de tot ciorba aceasta cu mamaliga.