25 mar. 2016

Ciorba de salata verde cu leurda



A venit primavara si pe piata a aparut leurda. Pentru pranz am preparat o ciorbica buna de salata verde cu leurda. Nu ocoliti leurda deoarece are multe calitati, cea mai importanata este aceea de excelent purificator al sangelui.
Timp de preparare: aprox 40 minute.
Aveti nevoie de: 150 grame slanina afumata, 3 capatani de salata verde, sare, otet,  1 galbenus de ou crud, 1 cana de lapte, frunze de leurda proaspata, 3 sau 4  catei de usturoi, apa.
Mod de preparare: se spala bine salata, se lasa la scurs putin, se taie fasii. Intr-o oala de 2-3 litri, se pune slanina taiata bucatele, (cubulete) la fript. Dupa ce se rumeneste slaninuta si lasa  grasime, adaugati putin cate putin din salata taiata fasii, amestecand continuu sa se caleasca. Dupa ce s-a calit toata salata, completati cu apa fierbinte(cam 1 litru si jumatate), lasati sa fiarba, potriviti gustul de sare. Cand salata este fiarta, adaugati otet dupa gust, stingeti focul. Cateii de usturoi se zdrobesc cu presa de usturoi si se adauga la ciorba, iar la galbenusul de ou frecat cu putina apa rece adaugam laptele rece si dregem ciorba. Deasupra se presara leurda proaspata tocata marunt. Daca doriti ca ciorba sa fie mai acrisoara, adaugati otet la servire, direct in farfurie. Puteti sa-i desavarsiti savoarea cu putina smantana. Sper sa va placa reteta si sa o preparati des, este o ciorba gustoasa si in plus se gateste repede.