duminică, decembrie 29, 2013

Prajitura Negresa cu cocos


Daca preferati deserturile fara crema, ati nimerit bine! Negresa cu cocos, face parte din aceasta categorie de dulciuri, in plus, daca doriti sa o aveti la masa de revelion, o puteti prepara chiar si cu 2 zile inainte. Secretul este sa o pastrati infoliata, la rece si sa o ornati doar cu 5 minute inainte de servire.
Timp de preparare: 1 ora si 10 minute.
Ingrediente: 100 g cacao, 250 g unt, 500 g zahar, 4 oua, 100 g faina alba, 1 lingurita praf de copt, 100 g fulgi nuca de cocos, zahar pudra pt pudrat, fructe congelate( strugurei, coacaze rosii, porumbele).
Mod de preparare: intr-un vas amestecati zaharul cu cacaoa. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de zahar si cacao, amestecati bine pana la omogenizare, raciti usor amestecul pe care il treceti intr-un vas pt mixer, adaugati ouale unul cate unul si mixati bine. Adaugati faina si praful de copt cernute, apoi nuca de cocos.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda de tort, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Nivelati cu o spatula, apoi introduceti tava in cuptorul incins la 180 grade. Se coace aproximativ 45 minute. Dupa coacere lasati prajitura sa se raceasca, scoateti-o din tava pe un platou, pudrati cu zahar vanilat si ornati cu fructe proaspete sau congelate.


vineri, decembrie 27, 2013

Pulpe de pui cu legume in tigaia Dry Cooker



Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 4 sau 5 pulpe inferioare de pui, 3 cartofi, 2 ardei grasi rosii, 1 ardei capia verde, 1 ceapa rosie, 1 catel de usturoi, cateva crengute de patrunjel verde, sare, piper, 1 frunza dafin, 1 lingurita ulei.
Mod de preparare: in tigaia incinsa la foc mic si unsa cu putin ulei, se aseaza pulpele de pui, cartofii curatati, spalati, taiati bucati, ceapa curatata, taiata, ardeii curatati de seminte si taiati bucati, frunza de dafin. Sarati, puneti capacul. Dupa 30 minute, intoarceti carnea si legumele. La sfarsit, cand carnea si legumele sunt gata, se adauga usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt. Ingredientele sunt pt 2 portii.



marți, decembrie 10, 2013

Ciorba taraneasca cu piept de vita la aparatul Philips Multicooker



Timp de preparare: 1 ora si 45 minute
Ingrediente: 500 grame piept de vita, 3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1 catel usturoi, ardei gras, 3 cartofi, 200 g smantana, 1 galbenus de ou, 3 linguri pasta de rosii (preparata de mine din rosii de gradina), 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, otet
Mod de preparare: pregatiti zarzavatul: curatat, spalat, taiat cubulete. Spalati carnea, portionati-o.
Turnati 3 litri de apa in oala interioara a aparatului, adaugati carnea de vita taiata bucatele.
Apasati butonul Menu de pe panoul de bord al aparatului si selectati programul Boil.
Setati timpul pentru 10 minute, inchideti capacul si apasati Start. Cand programul este finalizat selectati functia Stew si setati timpul la 40 minute, cu capacul inchis.
Cand programul este finalizat, adaugati legumele toate, pasta de rosii apoi selectati din nou functia Stew pentru inca 40 minute.
La final adaugati dupa gust, piperul, sarea, otetul, selectati pt 15 minute functia Stew.
Inainte cu 5 minute de finalizarea programului, intr-un bol amestecati galbenusul de ou cu smantana si un polonic de ciorba, apoi desertati in oala aparatului.
Cand programul este finalizat, Multicooker trece automat in modul Keep Warm.
La servire presarati patrunjel verde tocat marunt, ciorba merge bine cu ceapa rosie.